19 / 04 / 2024

KİPTAŞ kentsel dönüşüm projelerine yoğunlaşacak!

KİPTAŞ kentsel dönüşüm projelerine yoğunlaşacak!

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, gayrimenkul sektöründeki hareketliliğin sadece üst gelir grupları için üretilen projelerde yaşanmadığını, dar gelirliler için de projeler geliştirdiklerini açıkladı.



KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, gayrimenkul sektöründeki hareketliliğin sadece üst gelir grupları için üretilen projelerde yaşanmadığını, dar gelirliler için de projeler geliştirdiklerini açıkladı. İşte 1994'ten bugüne 70 bin konut inşa edip sahiplerine teslim eden şirketin patronunun açıklamaları: 


Kiptaş'ın asıl görevi sosyal konut yapmak. Ancak bu konutlar için arazi bulmakta zorlanıyoruz.  TOKİ  yönetimiyle görüşüyoruz. Seçimlerden sonra bin 500 konutluk bir yer satışa çıkardık. 80 bin müracaat geldi. Demek ki ciddi anlamda açık var. Bu sefer hiç evi olmayanlara vereceğiz. 

İstanbul'a hizmet lazım. Müteahhitlere yüzde 20 kâr yeter. Yüzde 100 kâr düşünmesinler, istanbul rantiye haline gelmesin. Sosyal konut dışında hiçbir şey yapmamak lazım. Dönüşüme odaklanmak lazım. 

Bu yıl dönüşüm projelerine de ağırlık vermek istiyoruz. Süleymaniye kentsel yenileme projemiz bu alanda en önemli görünen projedir. 

Beykoz'da kentsel dönüşüm uygulamamız var. 

Vatandaşa bunun böyle olmaması gerektiğini anlattığımız bir büro açtık. Biz bunu Başakşehir'de başardık. 

Bahçeşehir'deki Vaditepe projemizde de satışlarımız çok iyi gidiyor. Son 500 dairemiz satışta. Bu yıl sonuna kadar evleri teslim etmeye başlayacağız. 

Hadımköy girişinde ve Ispartakule'de sayısı toplamda 3 bini bulacak konut üreteceğiz. 


KİPTAŞ'IN Bahçeşehir'de hayata geçirdiği 4 bin konutluk dev projesi Vaditepe'de 1.5 yıl içinde dairelerin yüzde 85'i satıldı. İlk alıcılarının yüzde 40-45 oranında kazançlı çıktığı projedeki blokların dış boyaları yapılıyor. 2+1'den 5+2'ye farklı tipte dairelerin yer aldığı Vaditepe'de müşteriler en çok faizsiz satış modelini tercih ediyor. 304 bin liradan başlayan fiyatlarla satılan projede 40 aya kadar vade farksız ödeme imkânı da sunuluyor. 


Gölevleri'nde cazip kampanya 

VADİTEPE projesinin son halkası Vaditepe Gölevleri'nde ise faizsiz 24 ay taksit imkânı devam ediyor. Binres inşaat imzasıyla hayata geçirilen 5 bloklu proje 357 adet lüks konut ve 52 ticari üniteden oluşuyor. Az katlı ve yüksek katlı blokların yer aldığı projede, klasik mahalle ve modern şehir hayatını yansıtan sokaklar bulunuyor. Yüzde 35'i satılan dairelerin başlangıç fiyatı ise 266 bin lira (1+1). 

 

Yeni Akit ek


Geri Dön