20 / 04 / 2024

Kiptaş Vaditepe’de EVOMAX duvar tipi yoğuşmalı kazan sistemi kuruldu!

Kiptaş Vaditepe’de EVOMAX duvar tipi yoğuşmalı kazan sistemi kuruldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin modern projesi Kiptaş Vaditepe’de EVOMAX duvar tipi yoğuşmalı kazan sistemi kuruldu.



İstanbul’un çeşitli bölgelerinde 1995 yılından bugüne 75.000 konut üreten KİPTAŞ’ın Bahçeşehir’de  inşa ettiği Vaditepe Konutlarında  Termo Teknik EVOMAX duvar tipi yoğuşmalı kazanlar kullanıyor. Vaditepe’de 2 bloğun ısıtılması toplamda 4800 kilowatta ulaşan kapasite ile 160 kilowattlık 30 adet EVOMAX kazanın kaskad sistemi ile sağlanıyor; kullanım için gerekli olan sıcak su ise ısı istasyonlarından tedarik ediliyor.  Kiptaş  Vaditepe’ye özel olarak tasarlanan edilen sistemde, tam 30 adet kazan tek bir sistem gibi çalışarak tüm ısıtma ve sıcak su ihtiyacını karşılıyor.


İngiltere’de Ideal Boilers tarafından 110 yıllık tecrübeye dayanılarak üretilen Termo Teknik EVOMAX duvar tipi yoğuşmalı kazanlar; kurulum, bakım ve kullanım kolaylığı sağlayan birçok özelliğe sahip. 2013 yılından itibaren Türkiye duvar tipi yoğuşmalı kazan ısıtma pazarının aktif oyuncularından biri olan EVOMAX, gerek resmi gerek özel projelerin yoğunlukla tercih ettiği bir marka olma yolunda hızla ilerliyor. 


Ayırt edici özellikler

Farklı ısıtma ihtiyaçlarına uyumlu çalışma özelliği, kompakt boyutları ile az yer kaplamasının yanında, uzaktan kontrol ve yüksek verim gibi kullanım özellikleri Termo Teknik EVOMAX kazanların tercih edilmesinde en önemli nedenlerden. 


Sistem tasarım desteği

2013 yılından bu yana EVOMAX kazanları Türk tüketicisine sunan Termo Teknik; ihtiyaç duyulan ısıtma sisteminin ve kapasitesinin hesaplanmasından sistem tasarımına, ürünlerin seçilmesinden montaj aşamasına dek proje danışmanlığı hizmetiyle ve satış sonrasında da konusunda uzman teknik servisi ile de EVOMAX’ı tercih eden projelere destek veriyor. Ayrıca 3 yıllık parça ve bakım garantisi EVOMAX kazanların gerek kullanıcı, gerekse proje sahipleri tarafından en sevilen özelliklerinden.


Vaditepe’ye özel sistem tasarımı

KİPTAŞ Vaditepe’de sistem, 160 kilowattlık 30’lu kaskad kazan tasarımından oluşuyor. Kazanlar binaların mahal ısıtmasında kullanılıyor. Kaskad kontrol paneli ısıtma ve sıcak su ihtiyacına göre sistemin talep ettiği adette kazanı devreye alıp çıkartabiliyor.


EVOMAX kazanlar, işletme maliyetlerini düşük tutmak için yüzde 110 verim oranına kadar kısmi yükte çalışabiliyor. 42, 65, 90, 105, 125 ve 160 kW kapasite değerlerine sahip EVOMAX kazanlar, ısı ihtiyacına bağlı olarak 15 adete kadar tek bir kontrol paneli ile kontrol edilebiliyor.


Maksimum  enerji tasarrufu

Kaskad sisteminde gerekli ısı ihtiyacını karşılamak ve yüksek verim değerinden faydalanmak için toplam kapasite kazan sayısına bölünerek tüm kazanların eş zamanlı ve aynı kapasitede devreye girmesi sağlanıyor. İhtiyaca göre kapasite değerleri yüzde 100‘e kadar birlikte yükselebiliyor. Özellikle bahar aylarında İstanbul’da kazanlar kapasitesinin yüzde 20’sine kadar düşürülerek 30 kilowatt’lık düşük kapasitede çalıştırılarak geçiş mevsimlerinde de maksimum enerji tasarrufu sağlanıyor.


Hassas ısı ayarı

Kullanıcının talebi üzerine Vaditepe projesinde kazanların kontrol panelinde gün içerisinde farklı zamanlarda aktif olacak şekilde 3 farklı sıcaklık değeri girilmiştir. Kazanların ısıtma eğrileri de İstanbul Avrupa yakası değerlerine göre tercih edilmiştir. Sistem, dış hava sıcaklığına bağlı tesisat gidiş ve dönüş suyu sıcaklığını kontrol ederek, hava sıcaklığındaki 0,5oC ’lik değişikliği bile fark edebilmekte ve anında sıcaklık ayarlaması yapabilmektedir.


Kolay kullanım

EVOMAX’ın Türkçe karakterli kullanıcı ara yüzü hem kullanıcı hem servis için  kolay, hızlı kurulum ve işletme sağlamaktadır.


Yüksek binalar için ideal

6 bar işletme basıncına sahip olan EVOMAX kazanlar, binanın yüksek katından dolayı plakalı eşanjör ile kullanılmış, tesisat ile kazan tarafı birbirinden ayrılmıştır.


EVOMAX kazanların bazı  referansları

EVOMAX kazanlar  aynı zamanda İstanbul’da Başakşehir İlçesi Kayabaşı’nda  919 Ada’da bulunan 637 adet konut, 6 dükkandan oluşan  TOKİ  Projesinde, Kartal Devlet Hastanesi,  Adana MİT lojmanları, Bahçekent Cadde Flora evleri, Kars Türk Telekom Müdürlüğü, Bursa Sınav Koleji, Hatay itfaiye Binası, İstanbul Saint Benoit Lisesi’nde,  Ankara  TOKİ Pursaklar Villa Projesi’nde, Ankara Gazi Üniversitesi, Aya Kostantin Kilisesi , Balıkesir Devlet Hastanesi gibi farklı ve çeşitli yapılarda beğenilerek kullanılıyor.


Geri Dön