28 / 03 / 2024

Kiptaş ve Torunlar'dan 1.8 milyar TL'lik ortaklık: 5. Levent!

Kiptaş ve Torunlar'dan 1.8 milyar TL'lik ortaklık: 5. Levent!

KiPTAŞ ve Torunlar GYO ortak konut projesi için iş birliği yaptı. KİPTAŞ ve Torunlar GYO, 1 milyar 800 milyon liralık yatırımla hayata geçirilmesi planlanan "5. Levent" projesi için iş birliği yaptı.



KiPTAŞ ve Torunlar GYO ortak konut projesi için iş birliği yaptı. KİPTAŞ ve Torunlar GYO, 1 milyar 800 milyon liralık yatırımla hayata geçirilmesi planlanan "5. Levent" projesi için iş birliği yaptı. 


Torunlar GYO'dan yapılan açıklamaya göre, TEM Alibeyköy kavşağında farklı maliklere ait 516 bin metrekare arazi üzerinde yer alacak olan ve KİPTAŞ tarafından kentsel dönüşüm planlaması yapılan "5. Levent" projesi, Torunlar GYO tarafından hayata geçiriliyor. 

1 milyar 800 milyon liralık yatırım tutarıyla 2017 yılında tamamlanması planlanan projede, yaklaşık 4 bin konut, zengin sosyal donatı alanlarına sahip üniversite eğitim alanı, 4 bin metrekare cadde konseptinde ticari ünite, 2 okul, 2 cami ve 50 dönümlük de koru yer alacak. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen KİPTAŞ Genel Müdürü ismet Yıldırım, KİPTAŞ'ın, İstanbul'un konut sorununa çözüm bulmak, niteliksiz ve plansız yapılaşmaları önleyerek modern, yaşanılabilir ve güvenilir çağdaş yaşam alanları üretmek amacıyla kurulduğuna işaret ederek, bu konuda önemli bir dönüm noktası olacak "5. Levent" projesini hayata geçirmenin heyecanı içinde olduklarını bildirdi. 


Söz konusu projenin arazi geliştirme çalışmalarına 2011 yılında başladıklarını hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti: "içinde, vakıf, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve şahıslara ait araziler ve bu alanlar üzerine kurulmuş sağlıksız bir yapılaşma içinde yaşayan vatandaşlarımızın evlerinin bulunduğu proje alanımızı tüm taraflarla anlaşarak başarıyla bir araya getirdik. Bu proje sayesinde 4 bloktan oluşan ayrı bir parselde 400 vatandaşımız da modem ve güvenli bir yaşam alanına kavuşmuş olacak. 


İstanbul için örnek bir proje olacağına inandığımız bu büyük kentsel dönüşüm ve modernleşme projesinin kentimize hayırlı olmasını dilerim." Levent artık batıya doğru büyüyor Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun da şu ifadeleri kullandı: "Levent'e, yeni bir halka ekliyoruz. 90'lı yıllarda konut, rezidans, ofis ve AVM yatırımları ile hızla gelişen Levent semtleri artık Maslak ve Beşiktaş yönüne doğru büyümesini tamamladı, batıya doğru büyüyor. Biz de bu bölgenin devamında yer alan çok değerli bir lokasyonda 5. Levent'i inşa ediyoruz. Modern kentleşme adına örnek bir proje olması ve Levent'lerin misyonunu devam ettirmesi nedeniyle projemize 5. Levent adını vermeyi uygun bulduk." 


Ticari Hayat


Geri Dön