19 / 04 / 2024

KİPTAŞ'tan 4 yeni ucuz konut projesi!

KİPTAŞ'tan 4 yeni ucuz konut projesi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden KİPTAŞ, 2017 yılında dar ve orta gelirli vatandaşlar için farklı semtlerde toplam 8.500 konut inşa edecek.



 İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden KİPTAŞ, 2017 yılında dar ve orta gelirli vatandaşlar için farklı semtlerde toplam 8.500 konut inşa edecek. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, uzun süredir bekleyen ve ilk kez konut sahibi olmak isteyenlere Avrupa yakasının 4 bölgesinde 8.500 civarında konut üreteceklerini söyledi. Önceliklerinin dar gelirli ve memurları ev sahibi yapmak olacağını vurgulayan Yıldırım, satış takvimi üzerinde çalışılan projelerin adresleriyle ilgili şu bilgileri verdi: 


1. Daha önce Silivri bölgesinde inşa edilen KİPTAŞ konutlarına yakın konumda iki bin konuta yakın sosyal konut projesi planlıyoruz. 


2. Büyükçekmece de 2.500 sosyal konut projesi üreteceğiz. 


3. Hadımköy'de etap etap inşa ettiğimiz projelere bir yenisi daha eklenecek. İki bin konutluk sosyal konut projesi için kolları sıvadık. 


4. Bahçeşehir'de Vaditepe 1 -2 ve 3 projelerinde yer alan 4 bin konutu 2 yılda tamamladık. 

Teslim sürecinde sona gelindi ve hayat başladı. 


Projenin yan tarafındaki arsayı da portföyümüze kattık. Proje planlama süreci tamamlandı. 

Ön talep süreciyle birlikte 1.800 konut için satışı başlatacağız. Bunların büyük bir kısmı yine memur ve dar gelirli vatandaşlarımız için planlandı. 


Konutların 1300 adedi memurlar için inşa edilecek. Geriye kalan 500 adedini uygun ödeme koşullarında vatandaşlara, emeklilere satacağız. Konut sayısından daha fazla ön talep alınması durumunda kura yönetimiyle belirleyeceğiz. Aynca İBB Başkanı sayın Kadir Topbaş ile dev bir dönüşüm projesi konusunda da önümüzdeki günlerde açıklamamız olacak." 


Güneş


Geri Dön