28 / 03 / 2024

KİPTAŞ'tan İran'a konut!

KİPTAŞ'tan İran'a konut!

İran'a giden İstanbul Büyükşehir Başkanı Topbaş ziyarette Tahran Belediye Başkanı Galibaf'la görüştü. Topbaş'ın İran ziyaretinde, KİPTAŞ'ın İran'da konut yapması kararlaştırıldı.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Tahran Belediye Başkanı Muhammed Bakır Galibaf'ın davetlisi olarak gittiği Tahran'da KİPTAŞ'ın burada konut yapmasına kararı alındı. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İran'a giden Topbaş, ziyarette Tahran Belediye Başkanı Galibaf'la görüştü. 


Görüşmede Kadir Topbaş’ı İran’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Galibaf, “Biz de İstanbul gibi Tahran metrosunu bitirmeye çalışıyoruz. Yılda 25 kilometre metro yapıyoruz ve toplam 300 kilometrelik hat yapacağız" dedi. İstanbul’daki yatırımları yakından takip ettiklerini beliren Galibaf, "Metrolar, tüneller,  Marmaray  ve Üsküdar-Beşiktaş arasında tasarladığınız Boğaz altından yürüme tüneli müthiş projeler…” ifadelerini kullandı. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ise İstanbul’da 150 kilometrelik metro inşatının devam ettiğini ve dünyada kendi kaynaklarından metro yapan tek belediye olduklarını belirterek, "Geçmişte maaş ödeyemeyen belediyeden kendi kaynaklarıyla metro yapan bir belediyeye geldik. Metroları ve diğer büyük yatırımları halkımızın desteğiyle yapıyoruz. Başaramayacağımız sözü vermiyoruz ve söz verdiğimizde mutlaka yapıyoruz. İstanbulluların güveni olmasa bu kadar büyük işleri başaramazdık” ifadelerini kullandı.


KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım’ın da yer aldığı ziyarette, İstanbul ve Tahran’da gerçekleşen kültür ve turizm yatırımları da konuşuldu. Görüşmede KİPTAŞ’ın Tahran’da konut yatırımı yapmasını kararlaştırıldı.


Kadir Topbaş, ziyareti kapsamında makam arabasını kendisi kullanarak şehirdeki 300 dönümlük Yapay Göl, Mesire Alanı, Tabiat Köprüsü ve Uzay Bilim Müzesi’ni gezerek bilgiler aldı. Müzede yer alan İran’a düşen 18 kiloluk göktaşını ilgiyle inceleyen Topbaş’a, Uluslararası Tahran fuarı hakkında da bilgiler sunuldu.


Gezide İranlı meslektaşına İstanbul’da yapmayı planladıkları, dünyanın en büyük kongre ve fuar merkezi projesinden bahseden Topbaş, aile bireylerinin birlikte ziyaret edebileceği tarzda çeşitli fonksiyonlarla donatılacak merkezin, bu özelliğiyle de dünyada ilk olacağını kaydetti.


Kadir Topbaş, daha sonra Belediye Başkanı Galibaf'la, 435 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek dördüncü gökdeleni ve İran’ın başkenti Tahran’ın simgesi olan Milad Kulesi’ni gezdi.


AA



Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Tahran Belediye Başkanı Muhammed Bakır Galibaf’ın davetlisi olarak gittiği İran’da, KİPTAŞ’ın Tahran’da konut yapması kararı alındı.


Görüşmede Galibaf, “Biz de İstanbul gibi Tahran metrosunu bitirmeye çalışıyoruz. Yılda 25 kilometre metro yapıyoruz ve toplam 300 kilometrelik hat yapacağız” dedi. İstanbul’daki yatırımları yakından takip ettiklerini belirten Galibaf, “Metrolar, tüneller, Marmaray ve Üsküdar-Beşiktaş arasında tasarladığınız Boğaz altından yürüme tüneli müthiş projeler” ifadelerini kullandı.


‘Metro’ örneğini verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş İstanbul’da 150 kilometrelik metro inşatının devam ettiğini  belirterek, “Geçmişte maaş ödeyemeyen belediyeden kendi kaynaklarıyla metro yapan bir belediyeye geldik. Metroları ve diğer büyük yatırımları halkımızın desteğiyle yapıyoruz. Başaramayacağımız sözü vermiyoruz ve söz verdiğimizde mutlaka yapıyoruz. İstanbulluların güveni olmasa bu kadar büyük işleri başaramazdık” ifadelerini kullandı.

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım’ın da yer aldığı ziyarette, İstanbul ve Tahran’da gerçekleşen kültür ve turizm yatırımları da konuşuldu. Görüşmede KİPTAŞ’ın Tahran’da konut yatırımı yapması kararlaştırıldı.


Milliyet 


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı



Kiptaş, rotayı İran’a çevirdi. Ülkede kentsel dönüşüme odaklanacak olan şirket, AVM, otel ve metro gibi yatırımlar planlıyor. Genel Müdür Yıldırım, “Gerekli görüşmeleri yapacağız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kiptaş, İstanbul'daki tecrübesini İran pazarına taşıyacak. İstanbul'da konut ve gecekondu sorununu çözmek için kurulan şirket İran'da kentsel dönüşüm benzeri projeler üretmeyi hedefliyor. Fikir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Tahran Belediye Başkanı Muhammed Bakır Galibaf'ın davetlisi olarak gittiği Tahran'da ortaya atıldı. SABAH'a konuşan  Kiptaş  Genel Müdürü İsmet Yıldırım, bölgenin fotoğrafını çektiklerini belirterek, "İran'da konuttan ziyade başka yatırımlara ihtiyaç var. Kentsel dönüşümün yapılması gerekiyor. Alışveriş merkezi, otel, metro gibi yatırımlar istiyorlar" diye konuştu. İran'da kentsel dönüşüm ile ilgili bazı kanunların çıkarılmış olduğunu belirten Yıldırım, "Türk müteahhitlere öncelik veriyorlar. Biz de gerekli olan görüşmeleri yapacağız" dedi.

SÖZ VERDİK, YAPIYORUZ

İstanbul'daki yatırımları yakından takip ettiklerini belirten Tahran Belediye Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ise "Metrolar, tüneller, Marmaray ve Üsküdar-Beşiktaş arasında tasarladığınız Boğaz altından yürüme tüneli müthiş projeler" diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ise İstanbul'da 150 kilometrelik metro inşaatının devam ettiğini ve dünyada kendi kaynaklarından metro yapan tek belediye olduklarını belirterek, "Geçmişte maaş ödeyemeyen belediyeden kendi kaynaklarıyla metro yapan bir belediyeye geldik. Metroları ve diğer büyük yatırımları halkımızın desteğiyle yapıyoruz. Başaramayacağımız sözü vermiyoruz ve söz verdiğimizde mutlaka yapıyoruz" şeklinde konuştu.

YENİ PROJELER YOLDA

-Hadımköy'de 2 bin konutluk sosyal konut projesi üretilecek.
-Silivri'de 2 bin konuta yakın sosyal konut projesi yapılacak.
-Büyükçekmece'de 2 bin 500 civarında sosyal konut projesi üretilecek.
-Bahçeşehir'de bin 800 konut planlandı.
-Pendik'te konut geliştirmeye dönük çalışmalar devam ediyor.
-Başakşehir'in İkitelli'ye yakın bölgesinin dönüşümünde de Kiptaş rol alacak.

2016 UCUZ KONUT EDİNDİRME YILI OLDU

İstanbul'da ucuz konutun adresi haline gelen Kiptaş'ın yeni projeleri de gün sayıyor. İstanbul'da imara uygun Hazine'ye ve şahıslara ait arsalar üzerinde projeler geliştiren şirket, 2016'yı dar gelirli ve memurlar için konut edinme yılı ilan etti.


Sabah



Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Tahran Belediye Başkanı Muhammed Bakır Galibaf'ın davetlisi olarak gittiği Tahran'da KİPTAŞ'ın burada konut yapması karan alındı. Topbaş'ı İran'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Galibaf, İstanbul'daki yatırımları yalandan takip ettiklerini belirterek "Metrolar, tüneller, Marmaray ve Üsküdar-Beşiktaş arasında tasarladığınız Boğaz altından yürüme tüneli müthiş projeler" ifadelerini kullandı. Topbaş da İstanbul'da 150 kilometrelik metro inşaatmm devam ettiğini ve kendi kaynaklarından metro yapan tek belediye olduklarını belirterek şunları kaydetti: 

BAŞARININ ANAHTARI 


Geçmişte maaş ödeyemeyen belediyeden kendi kaynaklarıyla metro yapan bir belediyeye geldik. Metroları ve diğer büyük yatırımları halkımızın desteğiyle yapıyoruz. Başaramayacağımız sözü vermiyoruz ve söz verdiğimizde mutlaka yapıyoruz. İstanbulluların bize güveni olmasa bu kadar büyük işleri başarmamız mümkün değildi. 



Akşam




Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Tahran Belediye Başkanı Muhammed Bakır Galibaf'ın davetlisi olarak gittiği Tahran'da KİPTAŞ'ın burada konut yapmasına kararı alındı. Topbaş'ı İran'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Galibaf, "Biz de İstanbul gibi Tahran metrosunu bitirmeye çalışıyoruz. Yılda 25 kilometre metro yapıyoruz ve toplam 300 kilometrelik hat yapacağız" dedi. İstanbul'daki yatırımları yakından takip ettiklerini beliren Galibaf, "Metrolar, tüneller, Marmaray ve Üsküdar-Beşiktaş arasında tasarladığınız Boğaz altından yürüme tüneli müthiş projeler..." diye konuştu. 

Vatan




Haber Günboyu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Tahran Belediye Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ın davetlisi olarak gittiği Tahran'da KİPTAŞ'ın burada konut yapmasına kararı alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, iran'a giden Topbaş, ziyarette Tahran Belediye Başkanı Galibaf la görüştü. Görüşmede Kadir Topbaş'ı İran'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Galibaf. "Biz de İstanbul gibi Tahran metrosunu bitirmeye çalışıyoruz. Yılda 25 kilometre metro yapıyoruz ve toplam 300 kilometrelik hat yapacağız" dedi. İstanbul'daki yatırımları yakından takip ettiklerini beliren Galibaf, "Metrolar, tüneller, Marmaray ve Üsküdar-Beşiktaş arasında tasarladığınız Boğaz altından yürüme tüneli müthiş projelerV85" ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ise İstanbul'da 150 kilometrelik metro inşatının devam ettiğini ve dünyada kendi kaynaklarından metro yapan tek belediye olduklarını belirterek, "Geçmişte maaş ödeyemeyen belediyeden kendi kaynaklarıyla metro yapan bir belediyeye geldik. Metroları ve diğer büyük yatırımları halkımızın desteğiyle yapıyoruz. Başaramayacağımız sözü vermiyoruz ve söz verdiğimizde mutlaka yapıyoruz. İstanbulluların güveni olmasa bu kadar büyük işleri başaramazdık" ifadelerini kullandı. 



Günboyu

Geri Dön