25 / 04 / 2024

Kira bedelinin uyarlanması davası dilekçesi!

Kira bedelinin uyarlanması davası dilekçesi!

Taşınmaz kiralamalarında kira bedelinin yeniden belirlenmesi için açılabilecek davalar arasında kira bedeli uyarlama davası da bulunuyor. Dava, kira bedelinin uyarlanması davası dilekçesi ile mahkemeye başvurularak açılabiliyor..



Kira bedelinin uyarlanması davası dilekçesi!

Kira bedelinin yeniden belirlenmesi için açılabilecek davalar arasında kira bedeli uyarlama davası da bulunuyor. Asliye veya Sulh Hukuk Mahkemelerinde kira bedeli uyarlama davası açılabiliyor. Kira bedelinin uyarlanması davası dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor;


Kira bedelinin uyarlanması davası dilekçesi örneği..


....... MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE


DAVACI      :

VEKİLİ       :

DAVALI      :

KONU         : Kira bedelinin değişen ekonomik koşullara uyarlanması


 istemimizden ibarettir.


DAVANIN DEĞERİ            :


AÇIKLAMALARIMIZ        :


1-) Müvekkilim maliki bulunduğu ....... adresindeki ... m2 alanlı zemin katı davalıya market olarak kullanılmak üzere …/…/… başlangıç tarihli yazılı kira  sözleşmesiyle 5 yıllığına aylık … TL bedelle kiraya vermiştir.


2-) Kira sözleşmesinde yıllık artış % 25 olarak belirlenmişse de zaman içerisinde meydana gelen ekonomik değişimler, yüksek enflasyon ve hayat şartlarının ağırlaşması sonucunda  yapılan kira arttırımları son derece düşük kalmıştır.


3-) Dava konusu yer için ödenmekte olan kira bedeli, mecurun bulunduğu çevredeki emsal kira bedelleri, yüzölçümü ve özellikleri itibarıyla fevkalade azdır. Bu nedenlerle aylık … TL olan kira bedelinin yeni kira dönemi olan ../.../.... tarihinden itibaren … TL ye çıkarılması için bu davanın açılması zorunluluğu doğmuştur.


H. NEDENLER    : 6570 Sayılı Yasa, BK, HUMK ve ilgili mevzuat.


H. DELİLLER       : Kira sözleşmesi, keşif, bilirkişi ve diğer deliller.


İSTEM SONUCU                 : Açıklanan  nedenlerle aylık … TL olan  kira bedelinin …/…/… tarihinden itibaren geçerli olmak üzere  aylık net …-TL' na uyarlanmasına, yargılama giderlerinin ve vekalet ücretinin davalıya yükletilmesine karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz. 


…/…/…

                                                                                                          

Davacı Vekili

 Av.



Kira bedeli uyarlama davası nedir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön