26 / 04 / 2024

Kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Beyan esasına dayalı ödenen kira gelir vergisinde öncelikle vergi mükelleflerinin 25 Mart'a kadar beyannamelerini vermiş olmaları gerekiyor. Peki kira beyanname sistemine nasıl girilir? İşte yanıtı..



Kira beyanname sistemine nasıl girilir?

2014 yılı vergi ödemelerinde istisna bedeli meskenler için 3.200 TL olarak belirlendi. Bu bedelin üstünde gelir elde eden gayrimenkul sahipleri vergi mükellefi olarak sayılıyor.


Beyan esasına dayalı olarak ödenen kira gelir vergisinde öncelikle vergi mükelleflerinin 25 Mart'a kadar beyannamelerini vermiş olmaları şart.


Söz konusu kira gelir vergisi beyannameleri vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, internet üzerinden de veriliyor. Peki internetten vergi beyanı nasıl verilir? Kira beyanname sistemine nasıl girilir?


Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile vatandaşlar beyannamelerini verebiliyor.


Kira beyanname sistemine nasıl giriş yapılır?

Kira beyanname sistemine kimlik bilgileri; internet vergi dairesi şifresi veya mavi kart bilgileri ile giriş yapabiliyor.


Bu Sistem’i kullananların internet üzerinden beyannamesini onaylayıp göndermeleri halinde tekrar vergi dairesine gidilmesi gerek kalmıyor.


Onaylayıp gönderilen beyannamede herhangi bir hata yapılması durumunda, düzeltme beyannamesi ile hata düzeltilerek beyanname tekrar verilebiliyor.


Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi nedir?



Geri Dön