16 / 04 / 2024

Kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. Bu beyannameler, vergi dairesinden verilebildiği gibi, internet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor. Peki, kira beyanname sistemine nasıl girilir?



Kira beyanname sistemine nasıl girilir?

2016 yılı için konut kira geliri vergisi istisna tutarı 3 bin 600 TL oldu. Buna göre 2015 yılı içerisinde bu bedelin üstünde gelir elde eden kimselerin beyanname vererek vergilerini ödemeleri gerekiyor.


Kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. Bu beyannameler, vergi dairesinden verilebildiği gibi, internet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor.


İnternet üzerinden beyanname verilebilmesi için "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi"ne 1-25 Mart tarihleri arasında giriş yapılması gerekiyor. Peki, kira beyanname sistemine nasıl girilir?


Kira beyanname sistemine giriş..


https://intvd.gib.gov.tr/kirabeyan/ adresine girdikten sonra; Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemine aşağıda yer alan yöntemlerle giriş yapabilirsiniz;


1.“Kullanıcı Girişi” menüsünden kullanıcı kodu, parola ve şifre ile, 


2.“TC Kimlik Numarası” menüsünden sistemin sizden isteyeceği güvenlik bilgileri ile, 


3.Mavi kart sahibiyseniz “Mavi Kart Bilgileri ile Giriş” menüsünden sistemin sizden isteyeceği güvenlik bilgileri ile, 


4.Yabancı Kimlik Numarasına sahibiyseniz “Yabancı Kimlik No ile Giriş” menüsünden sistemin sizden isteyeceği güvenlik bilgileri ile.



Kira sözleşmesi vergi sınırı 2016!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön