19 / 04 / 2024

Kira beyannamesi için son gün bugün!

Kira beyannamesi için son gün bugün!

Kira beyannamesi; 2014 yılında kiraya verilerek meskenlerde 3.300 TL'den, işyerinde ise 27.000 TL'den yüksek kira geliri elde edenler tarafından veriliyor. Hala beyan vermemiş mükelleflerin kira beyannamesi için son gün bugün..



Kira beyannamesi için son gün bugün!


Gelir vergisi süresi elektrik kesintisi nedeniyle uzatıldı!


Kira beyannamesi; 2014 yılında kiraya verilerek meskenlerde 3.300 TL'den, işyerinde ise 27.000 TL'den yüksek kira geliri elde edenler tarafından veriliyor.


Beyanname verme süresi, 25 Mart'ta sona erecekken, yapılan bir açıklama ile 31 Mart'a kadar uzatılmıştı. 31 Mart 2015 tarihi itibarıyla bu sürenin de sonuna gelindi. Hala vergi mükellefi olup da beyanname vermeyenlerin bu akşam mesai bitimine kadar süreleri bulunuyor.


Kira geliri elde edilmesine rağmen beyanname verme süresi içinde bu gelir bildirilmez veya eksik bildirilirse, 2014 yılı için meskenlerde 3.300 TL’lik istisnadan yararlanılamıyor.


Ancak, idarece herhangi bir tespit yapılmadan önce, süresinde beyan edilmeyen veya süresinde verilen beyannamede yer almayan konut kirası gelirlerini, süresinden sonra verilen beyanname ile beyan edenler söz konusu istisnadan yararlanabilirler.


Kira beyannamesi bağlı olunan vergi dairesine verilebildiği gibi, tüm vergi dairelerinden de verilebiliyor. Ayrıca, internet üzerinden önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile de beyannameler verilebiliyor.


Sisteme;


- İnternet Vergi Dairesi şifresi kullanılarak, (şifre yoksa, herhangi bir vergi dairesine kimlikle başvurularak ücretsiz olarak alınabilir.) veya

- Kişiye özel hazırlanmış güvenlik soruları cevaplanarak giriş yapılabilir.



Kira gelir vergisi pişmanlık dilekçesi örneği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön