16 / 04 / 2024

Kira beyannamesi için son gün ne zaman oldu?

Kira beyannamesi için son gün ne zaman oldu?

Kira beyanname verme süresinin bugün bitmiş olması gerekiyordu. Maliye bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, kira beyannamesi son günü değişti. Peki, kira beyannamesi için son gün ne zaman oldu?



Kira beyannamesi için son gün ne zaman oldu?

Kira gelir vergisi, bir önceki takvim yılı içinde gayrimenkul kiralarından elde edilen gelirin; belirlenen istisna bedelinden yüksek olması halinde verilen vergi türü olarak karşımıza çıkıyor.


Beyan esasına dayanan kira vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Bu sene 2013 yılı içinde elde edilen kira geliri için vergi ödenecek. Peki beyannameler ne zaman verilecek? Kira gelir beyan verme son günü uzadı mı?


Kira beyanları, kira gelir vergisi ilk taksit dönemi içerisinde veriliyor. Kira gelir vergisi rehberinde yer alan bilgilere göre, beyanname verme süresinin 25 Mart 2014 (bugün) bitmiş olması gerekiyordu.


Ancak Maliye bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, kira beyannamesi son günü değişti. Peki, kira beyannamesi için son gün ne zaman oldu?


Kira gelir vergisi beyannamesi için son gün değişti..

Yapılan açıklamaya göre, yoğun iş yükü konusunda Bakanlığa iletilen sorunlar nedeniyle bugün akşama kadar verilmesi gereken gelir vergisi beyannamelerinin verilme süresi, 28 Mart 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatıldı. 


Buna göre halen beyanda bulunmamış olan vergi mükelleflerinin 3 günü daha bulunuyor.


Kira gelir vergisi beyannameleri, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, internet üzerinden kira beyanname sistemine giriş yapılarak da verilebiliyor.



VİMER yardımı ile kira beyannamesi verilir mi?



Geri Dön