24 / 04 / 2024

Kira beyannamesi internetten nasıl verilir?

Kira beyannamesi internetten nasıl verilir?

Gayrimenkul kiralamalarından gelir elde eden ve vergi mükellefi olan mal sahipleri için yarın beyanname verme süresi sona eriyor. Peki, kira beyannamesi internetten nasıl verilir? İşte yanıtı...



Kira beyannamesi internetten nasıl verilir?

Gayrimenkul kiralamalarından gelir elde eden ve vergi mükellefi olan mal sahipleri için yarın beyanname verme süresi sona eriyor.


Bilindiği üzere normal şartlarda kira gelir beyanname dönemi 25 Mart'ta sona eriyordu. Ancak, Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yoğun iş yükü konusunda Bakanlığa iletilen sorunlar nedeniyle bugün akşama kadar verilmesi gereken gelir vergisi beyannamelerinin verilme süresi, 28 Mart 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatıldı.


Gelir vergisi için hala beyanname vermemiş olan vatandaşların yarın beyannamelerini vergi dairesine giderek veya internet üzerinden online bir şekilde vermeleri gerekiyor. Peki, kira beyannamesi internetten nasıl verilir?


Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile vatandaşlar beyannamelerini verebiliyor.


Bu Sistem’i kullananların internet üzerinden beyannamesini onaylayıp göndermeleri halinde tekrar vergi dairesine gidilmesi gerek kalmıyor.


Hatalı beyanname verilirse ne olur?

Onaylayıp gönderilen beyannamede herhangi bir hata yapılması durumunda, bu hatayı düzeltme beyannamesi ile düzelterek tekrar sistem üzerinden gönderilebiliyor.



Kira gelir vergisi ödemeleri için son 3 gün!





Geri Dön