23 / 04 / 2024

Kira beyannamesi onaylama süreci!

Kira beyannamesi onaylama süreci!

2014 yılında kira geliri elde eden vatandaşlar, vergi dairesine uğramadan kira beyannamelerini önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi üzerinden verebiliyor. Peki, kira beyannamesi onaylama süreci nasıl işler?



Kira beyannamesi onaylama süreci!

2014 yılında kira geliri elde eden vatandaşlar, vergi dairesine uğramadan kira beyannamelerini önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi üzerinden verebiliyor.


Bu Sistem, kira geliri elde eden mükelleflerimizin tapu, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi, banka, PTT, TOKİ, inşaat, sigorta, elektrik, su ve doğalgaz şirketleri gibi kurumlardan alınan bilgiler kullanılarak beyannamelerinin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından önceden hazırlandığı ve internet ortamında mükelleflerimizin onayına sunulduğu bir Sistem olarak ifade ediliyor. Peki, kira beyannamesi onaylama süreci nasıl işler?


Kira geliri beyannamesi onaylama..


1 BEYANNAME ONAY

“Beyanname Doldur” ekranında beyanname doldurulduktan sonra “Beyanname Onaylamaya Geç” butonuna basıldıktan sonra onaylama aşamasında aşağıdaki adımlar uygulanmalıdır. Bu aşamada taslak beyannamenizi onaylayabilir veya iptal edebilirsiniz.


ADIM 1

Onay beklenen satırın en solunda yer alan kutucuk işaretlenir ve “Onay” a basılır


ADIM 2

Onay mesajı ekranında “Evet” seçeneği işaretlenir.

Daha sonra ikinci açılan onay mesajı ekranında “Evet ”seçeneği işaretlenir.



ADIM 3

Daha sonra karşınıza ikinci bir onay ekranı çıkmaktadır. Burada da “Onay” a basılır.



“Onay” a basıldıktan sonra açılan uyarı mesajında “Tamam” butonu tıklanarak onaylama işlemi tamamlanmaktadır. Durumu bölümünde “Onaylandı” ibaresi olmak zorundadır. “Onaylandı” ibaresi olmayan beyannameler kesinlikle onaylanmamış demektir. 


Ayrıca simgelerinin ikisinin birden gözükmesi de beyannamenin onaylandığını gösterir. Burada beyannameyi, tahakkuku ifade eder. Simgelerin üzerine tıklayarak beyannamenize ve tahakkuk fişinize pdf formatında bilgisayarınıza kaydedebilir ya da çıktısını alabilirsiniz. 


17 soruda kira gelir vergisi!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön