24 / 04 / 2024

Kira beyannamesi verme süresi 2015!

Kira beyannamesi verme süresi 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların kiralanmasından elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. İşte kira beyannamesi verme süresi 2015...



Kira beyannamesi verme süresi 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların kiralanmasından elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Vergi, istisna bedelinden yüksek kira geliri elde edenler tarafından ödeniyor.


Buna karşın istisna bedelinden düşük kira geliri elde edenler vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. 2015 yılında ödenecek kira vergisi için istisna bedelleri şu şekilde belirlendi;


Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükelleflerden;


- Bir takvim yılı içinde elde ettiği konut kira geliri, istisna tutarını (2014 yılı için 3.300 TL) aşanlar,


- İşyeri kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin brüt tutarı beyanname verme sınırını (2014 yılı için 27.000 TL) aşanlar, yıllık beyanname veriyor.


Kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. Beyannameler, hem vergi dairesinden hem de internet üzerinden verilebiliyor; ödemeler de aynı şekilde vergi dairesinden yapılabilirken, internetten anlaşmalı bankalar aracılığı ile de yapılabiliyor.


Beyannamelerin belli bir süre içerisinde verilmesi gerekiyor. Peki, kira beyannamesi verme süresi 2015 ne kadar?


Kira beyannameleri 25 Mart'a kadar veriliyor. Bu nedenle kira beyannamesi için son 1 hafta bulunuyor. Kira vergisi için 1. taksit ödemeleri ise 31 Mart'ta sona eriyor; 2. taksit ödemeleri ise Temmuz ayında yapılıyor.



Kira geliri vergisi ödeme kanalları!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön