28 / 03 / 2024

Kira beyannamesinde son gün!

Kira beyannamesinde son gün!

Konut kiralamaları için belirlenen 3.200 TL'lik bedelden yüksek gelir elde edenlerin beyanname vermeleri gerekiyor. Peki kira beyannamesi en son ne zaman verilir? İşte kira beyannamesinde son gün...



Kira beyannamesinde son gün!

2014 yılı kira vergisi ödemeleri için mesken istisna bedeli 3.200 TL olarak belirlendi. Konut kiralamalarında bu bedelden yüksek gelir elde edenlerin beyanname vermeleri gerekiyor. Peki kira beyannamesi en son ne zaman verilir?


Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisi için beyannameler, vergi dairesine gidilerek verildiği gibi; internet üzerinden de verilebiliyor. 


Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile beyanname verecek olan vatandaşlar bu sisteme; kimlik bilgileri; internet vergi dairesi şifresi veya mavi kart bilgileri ile giriş yapabiliyor.


Rehbere göre beyanname ve gelir elde edilen gayrimenkul sayısının beşten fazla olması halinde kullanılacak ek föy şu şekilde hazırlanıyor:


- Beyanname bir örnek doldurulacaktır.


- Mavi veya siyah tükenmez kalem kullanılarak BÜYÜK MATBAA HARFLERİ ile doldurulacaktır. 


- Okunaklı bir şekilde silinti ve kazıntı yapılmadan düzenlenmesine özen gösterilecektir.


- Rakamlar arasına herhangi bir işaret konulmayacaktır. 


- Sayısal ifadeler romen rakamı ile yazılmayacaktır.


- Alfabetik karakterler sola, sayısal karakterler sağa yanaşık olarak yazılacaktır.


- Gelir Vergisi Beyannamesi “Tablo-4”, “Gayrimenkul Sermaye İradına İlişkin Belgeler” bölümünde yer alan, “Adres No” satırına;“https://adres.nvi.gov.tr/Pages/Bildirim

/Dogrulama/YerlesimYeriDogrulama.aspx”  internet sayfasından gayrimenkul adresine ilişkin 10 rakamlı numara yazılacaktır.


- Kira geliri elde edilen gayrimenkulün hisseli olması durumunda, diğer ortak/ortaklara ilişkin bilgilerin; Gelir Vergisi Beyannamesinin “Tablo-4” “Gayrimenkul Sermaye İradına İlişkin Bilgiler” bölümündeki “Diğer Ortakların” satırında yer alan “Pay Oranı”, “Adı-Soyadı/Unvanı”, “Vergi Kimlik Numarası” kısımlarının doldurulması gerekmektedir.


- Elektronik ortamda beyanname verecek olan mükellefler beyannamelerini, https://ebeyanname.gib.gov.tr adresinde yer alan kılavuza uygun olarak dolduracaklardır.


Kira vergisi beyannamesi son tarihi 2014

Ödemelerin en son 31 Mart'ta sona ereceği kira gelir vergisi beyanname verme süresi ise 25 Mart'ta sona erecek. Buna göre vergi mükelleflerinin kira gelir beyannamelerini vermeleri için son 5 günleri bulunuyor.



Kira beyannamesinde gecikme faizi!



Geri Dön