24 / 04 / 2024

Kira fesih bildirimi örneği!

Kira fesih bildirimi örneği!

Belirsiz süreli sözleşmede, fesih bildirim süresi belirlenmemişse, en az altı aylık bir bildirim süresine uyulmak koşuluyla, taraflardan her biri sözleşmeyi feshedebiliyor. İşte kira fesih bildirimi örneği..



Kira fesih bildirimi örneği!

Belirsiz süreli sözleşmede, fesih bildirim süresi sözleşme veya yerel âdetle belirlenmemişse, en az altı aylık bir bildirim süresine uyulmak koşuluyla, taraflardan her biri sözleşmeyi feshedebilir.


Aksine bir anlaşma yoksa, tarımsal taşınmazlara ilişkin ürün kiralarında yerel âdetçe uygulanan bahar veya güz mevsimleri için; diğer ürün kiralarında ise herhangi bir zaman için fesih bildirimi yapılabilir. Peki, Kira fesih bildirimi nasıl hazırlanır?


Kira fesih bildirimi..


...../...../20…..


SAYIN ………………


………… Ada ….. parselde bulunan,  ……………………………………… adresindeki …………………… ……………………… yapılan kira sözleşmesi mucibince kiracı olarak bulunmaktaydınız. 


Aramızda akdedilen …………….. tarihli kira sözleşmesi …………. tarihinde sona erecektir. 


İş bu sözleşmenin bitiş tarihi olan ……………. itibari ile kira sözleşmesinin yenilenmeyeceğini ve uzatılmayacağını tarafınıza bildirir, kira sözleşmesinde de bulunan hüküm gereğince taşınmazı boş ve eksiksiz olarak hazır ederek anahtarı müftülüğümüze teslim etmenizi rica ederiz.  


Aksi takdirde 2886 sayılı yasa ve ilgili yönetmelik uyarınca tahliyeniz ciheti gidilecek ve ayrıca hakkınızda men-i müdahale, tahliye ve ecrimisile dair hukuki işlem başlatılacağı tarafınıza ihtar olunur.



Ad Soyad İmza 




Eğer Bildirim Elden Tebliğ Olunacak ise:


Tebliğ Edenin İsmi/TC Kimlik Nosu

Tebliğ Tarihi:

İmzası:     

   

Kiracının ölümü halinde tahliye!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön