26 / 04 / 2024

Kira gelir beyanı internet aracılığıyla verilir mi?

Kira gelir beyanı internet aracılığıyla verilir mi?

2014 yılı içerisinde taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimselerin beyanname vererek vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir beyanı nasıl verilir? Kira gelir beyanı internet aracılığıyla verilir mi?



Kira gelir beyanı internet aracılığıyla verilir mi?

2014 yılı içerisinde taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimselerin beyanname vererek vergi ödemeleri gerekiyor. Kira gelir vergisinde istisna bedeli meskenlerde 3.600 TL, işyerlerinde ise 27.000 TL olarak tespit edildi.


Bu bedelden yüksek gelir elde edenlerin öncelikle beyanda bulunmaları gerekiyor. Peki, kira gelir beyanı nasıl verilir? Kira gelir beyanı internet aracılığıyla verilir mi?


Kira gelir beyanı vergi dairesine gidilerek verilebiliyor. İsteyenler kira vergi beyanını internet üzerinden de verebiliyor.


Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile vatandaşlar beyannamelerini verebiliyor.  


Gönderilen beyannamede herhangi bir hata yapılması durumunda, bu hatayı düzeltme beyannamesi ile düzelterek tekrar sistem üzerinden gönderilebiliyor.


Kira geliri elde eden 60 yaş ve üzeri mükellefler ile engelli mükelleflerden yaşlılığı, engelliliği veya hastalığı nedeniyle vergi dairesine gidemeyecek durumda olanlar görevli personel yardımı ile beyanname verebiliyor.


Bunun için 444 0 189'u arayarak randevu alınması gerekiyor.



Kira geliri nasıl hesaplanır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön