16 / 04 / 2024

Kira gelir beyannamesi verme süresi 28 Mart'a kadar uzadı!

Kira gelir beyannamesi verme süresi 28 Mart'a kadar uzadı!

Kira gelir vergisi mükellefleri için bugün son beyanname verme günüydü. Ancak Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre kira gelir beyannamesi verme süresi 28 Mart'a kadar uzadı..



Kira gelir beyannamesi verme süresi 28 Mart'a kadar uzadı!

Kira gelir vergisi mükellefleri için bugün son beyanname verme günüydü. Ancak Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre kira gelir beyannamesi verme süresi uzadı.


Açıklamaya göre, yoğun iş yükü konusunda Bakanlığa iletilen sorunlar nedeniyle bugün akşama kadar verilmesi gereken gelir vergisi beyannamelerinin verilme süresi, 28 Mart 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatıldı. 


Peki kimler beyanname verecek?

2013 yılı içerisinde mesken kiralamalarından 3.200 TL'lik istisna bedelinden yüksek kira geliri elde edenler ile işyeri kiralamalarından 26.000 TL'lik istisna bedelinden yüksek kira geliri elde edenler beyanname veriyor.


Kira beyannamesi nereye verilir?

Kira gelir vergisi beyannamesi için vergi dairesine gidilebildiği gibi, internet üzerinden online bir şekilde de beyanname verilebiliyor.


İnternetten beyanname verme..

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemini kullananların internet üzerinden beyannamesini onaylayıp göndermeleri yeterli.


Onaylanıp gönderilen beyannamede herhangi bir hata yapılması durumunda, bu hatayı düzeltme beyannamesi ile düzelterek tekrar sistem üzerinden gönderilebiliyor.


Beyanname sistemine giriş seçenekleri:

1. Kimlik bilgileri ile giriş

2. İnternet Vergi Dairesi Şifresi ile giriş

3. Mavi kart ile giriş



Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi nasıl çalışır?


Geri Dön