29 / 03 / 2024

Kira gelir vergisi beyanı için son gün bugün!

Kira gelir vergisi beyanı için son gün bugün!

Kira geliri için beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyordu. Ancak GİB tarafından bu süre 31 Mart'a kadar uzatılmıştı. Buna göre kira gelir vergisi beyanı için son gün bugün..



Kira gelir vergisi beyanı için son gün bugün!

Kira gelir vergisi mükelleflerinin ilk taksit ödemelerinden önce kira gelirleri için beyanname vermeleri gerekiyor. Kira gelir vergisi beyannamesi vergi dairesinden ya da internet üzerinden hazır beyanname sistemi ile verilebiliyor.


Kira geliri için beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyordu. Ancak GİB tarafından bu süre 31 Mart'a kadar uzatılmıştı.


Buna göre, 2015 yılı gelirleri için Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin verilme süresi bugün sona eriyor.


Mükellefler, kira, ücret, menkul sermaye iradı veya diğer kazanç ve gelirleriyle ilgili yıllık gelir vergisi beyannamelerini 31 Mart gün sonuna kadar Hazır Beyan Sistemiyle kolay ve hızlı bir şekilde verebilir, vergilerini de kredi kartıyla ödeyebilirler. 


Kira gelir vergisi için beyanname verecek kimseler:

2015 yılı içerisinde konutta 3 bin 600 TL'den

2015 yılı içerisinde işyerinde 29 bin TL'den yüksek geliri olan kimseler kira gelir vergisi için beyanname vermek zorunda oluyor.


Ancak, bu sınırın altındaki konut ve işyeri kira gelirleri vergilendirilmediği için beyannamenin verilmesi de gerekmiyor.




Hazır kira beyan sistemine giriş işlemleri!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön