28 / 03 / 2024

Kira gelir vergisi beyanname verme süresi uzadı!

Kira gelir vergisi beyanname verme süresi uzadı!

Kira gelir vergisi beyannameleri de ilk taksit dönemi içerisinde veriliyor. Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, kira gelir vergisi beyanname verme süresi uzadı. Peki ne zamana kadar uzatıldı?



Kira gelir vergisi beyanname verme süresi uzadı!

Kira gelir vergisi bilindiği üzere bir önceki takvim yılı içerisinde elde edilen gelirler için ödeniyor. Bu sene 2013 yılında elde edilen kiralar için vergi ödenecek.


Mesken kiralamalarında 3.200 TL'den yüksek gelir elde edenlerin kira gelir vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor. Söz konusu beyannameler, vergi dairesine gidilerek verildiği gibi, internet üzerinden de verilebiliyor.


Kira gelir vergisi iki eşit taksit halinde ödeniyor. İlk taksiti Mart ayında ödenen vergi için ikinci taksitler ise Temmuz ayında ödeniyor.


Buna karşın vergi beyannameleri de ilk taksit dönemi içerisinde veriliyor. Kira gelir vergisinde beyanname süresi normal şartlarda bugün sona erecekti.


Ancak, Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, kira gelir vergisi beyanname verme süresi uzadı.


Yoğun iş yükü konusunda Bakanlığa iletilen sorunlar nedeniyle bugün akşama kadar verilmesi gereken gelir vergisi beyannamelerinin verilme süresi, 28 Mart 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatıldı. 


Ancak, vergi ödeme süresinde uzatmanın olmadığı belirtildi. Buna göre vergi yükümlülerinin en geç 28 Mart Cuma gününe kadar beyanname vermeleri; 31 Mart Pazartesi gününe kadar ise vergi borcunu ödemeleri gerekiyor.



Kira beyan testi!


Geri Dön