28 / 03 / 2024

Kira gelir vergisi beyanname verme süresi!

Kira gelir vergisi beyanname verme süresi!

Konut kiralamalarından elde edilen gelirler Gelir Vergisi Kanunu gereğince kira gelir vergisi olarak talep ediliyor. Vergi mükelleflerinin öncelikle kira gelirleri için beyanda bulunmaları gerekiyor. İşte, kira gelir vergisi beyanname verme süresi!



Kira gelir vergisi beyanname verme süresi!

Konut kiralamalarından elde edilen gelirler Gelir Vergisi Kanunu gereğince kira gelir vergisi olarak talep ediliyor. 2014 yılında elde edilen gelirlerin vergi ödemesi bu sene içerisinde ödenmesi gerekiyor.


Vergi mükelleflerinin öncelikle kira gelirleri için beyanda bulunmaları gerekiyor. Ancak tüm kira geliri elde eden vatandaşların beyanda bulunmaları gerekmiyor.


Yalnızca belirlenen istisna bedelinden yüksek gelir elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanda bulunmaları gerekiyor. 2015 yılı vergi ödemelerinde istisna bedeli 3.600 TL olarak belirlendi.


Bu bedelden yüksek kira geliri elde edenlerin kira gelirleri için beyanda bulunmaları gerekiyor. Mükelleflerin, 1 Ocak 2014 – 31 Aralık 2014 dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için 1 MART - 25 MART 2015 tarihleri arasında beyannamelerini vermeleri gerekiyor.


Beyanname verme süresinin son gününün resmi tatil gününe rastlaması halinde, tatilden sonraki ilk iş gününün tatil saatine kadar beyanname verilebiliyor.


Kira geliri vergisinden muaf olanlar!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön