19 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi beyannamesi en son ne zaman verilir?

Kira gelir vergisi beyannamesi en son ne zaman verilir?

Taşınmaz malını 2014 yılı içerisinde kiraya veren kimselerin, beyanname vererek kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi en son ne zaman verilir?



Kira gelir vergisi beyannamesi en son ne zaman verilir?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malını 2014 yılı içerisinde kiraya veren kimselerin, kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor.


Ancak beyannameyi her kira feliri elde edenler vermiyor. Belirlenen istisna bedelinden yüksek oranda gelir elde eden kimseler vergi mükellefi oluyor, ancak istisna bedelinin altında gelir elde edenler mükellef olmuyor.


Beyanname; normal (adi) posta ile veya özel dağıtım şirketleri aracılığıyla gönderilirse, vergi dairesine ulaştığı tarihte, taahhütlü posta ile gönderilmiş ise zarfın üzerindeki postaya veriliş tarihinde verilmiş sayılıyor. 


Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sisteminde ise kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda beyanname verilmiş sayılıyor.


Beyanname verip vermemesi gerektiğine karar veremeyenler için Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Kira beyan testi" bulunuyor. Testin çözülmesi halinde beyanname verilmesi gerekip gerekmediği sonuçlanmış oluyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi en son ne zaman verilir?


Mükelleflerin, 1 Ocak 2014 – 31 Aralık 2014 dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için 1 MART - 25 MART 2015 tarihleri arasında beyannamelerini vermeleri gerekiyor.


Vergi ödemeleri ise ilk taksit için 31 Mart'ta sona eriyor. İkinci taksitler ise Temmuz ayında ödeniyor.



Kira gelir vergisi beyannamesi verecek miyim?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön