18 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 1 hafta!

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 1 hafta!

1 Ocak - 31 Aralık 2013 tarihi boyunca elde edilen kira gelirleri için 2014 yılı Mart beyanname verilerek, vergi ödemelerinin yapılması gerekiyor. Kira gelir vergisi beyannamesi için son 1 hafta bulunuyor...



Kira gelir vergisi beyannamesi için son 1 hafta!

1 Ocak - 31 Aralık 2013 tarihi boyunca elde edilen kira gelirleri için 2014 yılı Mart ayında vergi verilmesi gerekiyor. Ancak vergiyi yalnız istisna bedelinin üstünde gelir elde eden mal sahipleri ödüyor.


Buna karşın, istisna bedelinin altında kira geliri elde edenler vergi ödemedikleri gibi, beyanname de vermiyor. Peki kimler vergi ödeyecek? Kimler beyanname verecek?


2014 yılı kira gelir vergisi ödemelerinde mesken kiralamaları için istisna bedeli 3.200 TL olarak belirlenirken; işyeri kiralamaları için istisna bedeli 26.000 TL olarak belirlendi. 


Bu istisna bedelinin üstünde kira geliri elde edenlerin öncelikle beyanname vererek kira gelir vergilerini ödemeleri gerekiyor. 


Kira gelir vergisi beyannamesinde son hafta

Kira gelir vergisi için beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Beyanname vermek için mükelleflerin son 1 haftası bulunuyor.


Bu 1 hafta içinde tüm mükelleflerin beyanda bulunarak, vergi ödemelerini gerekiyor. Vergi ödemeleri için son gün ise 31 Mart olarak belirleniyor.


Kira gelir vergisi ödemelerinde mükellefin iki ödeme seçeneği bulunuyor. Bunlar götürü gider yöntemi ve gerçek gider yöntemi. Vergi mükellefi bunlardan birini seçerek vergi ödemesinde indirim yaptırabiliyor.


1. Götürü gider yöntemi
2. Gerçek gider yöntemi

Elektronik kira beyannamesi!



Geri Dön