28 / 03 / 2024

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 10 gün!

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 10 gün!

1 Ocak - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimseler 2016 yılında vergilendiriliyor. 25 Mart'ta sona erecek kira gelir vergisi beyannamesi için son 10 gün bulunuyor..



Kira gelir vergisi beyannamesi için son 10 gün!

1 Ocak - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimseler 2016 yılında vergilendiriliyor. Vergilendirme, bazı koşullara göre yapılıyor.


İstisna sınırı üstündeki gelirler için beyanname verilip vergi ödenmesi gerekirken, istisna sınırı altındaki gelirler içim beyanname verilmediği gibi vergi ödemesi de yapılmıyor.


Kira geliri elde ettiği halde beyanname verip vermeyeceğine karar kılamayan kimseler, GİB tarafından hazırlanan kira beyan testlerini çözebiliyor. 


2016 yılı vergilendirmeleri için belirlenen istisna sınırları ise şu şekilde:


Konut kira istisna sınırı: 3 bin 600 TL

İşyeri kira istisna sınırı: 29 bin TL


Kira gelir beyannameleri, vergi dairesine gidilerek ya da internet üzerinden online bir şekilde verilebiliyor. Vergide ödeme ve beyan verme dönemi 1 Mart'ta başlamıştı.


25 Mart'ta sona erecek kira gelir vergisi beyannamesi için son 10 gün bulunuyor. Kira gelir vergisinin ilk taksit ödemeleri 31 Mart'a kadar devam ederken, ikinci taksit ödemeleri ise Temmuz ayında yapılıyor.



Kira stopajını kiracı mı öder?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön