26 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 15 gün!

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 15 gün!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler için kira vergisi ödeniyor. En son 25 Mart'ta verilecek kira gelir vergisi beyannamesi için son 15 gün bulunuyor...



Kira gelir vergisi beyannamesi için son 15 gün!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak vergiye tabi tutuluyor.


Bu sene, 1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında kiralamalardan elde edilen kazanç için vergi ödeniyor. Mesken kiralamalarında 3.300 TL'den; işyeri kiralamalarında ise 27.000 TL'den yüksek gelir elde edenlerin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor.


Kira gelir vergisi beyannameleri, 25 Mart 2015 tarihine kadar veriliyor. Buna göre, kira gelir vergisi beyannamesi için son 15 gün bulunuyor.


Mükellefler normal olarak ikametgâhlarının bulunduğu yerin vergi dairesine bağlı olup; Beyanname, mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine veriliyor.  


Beyannamenin vergi dairesine gitmeden, “Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi” aracılığıyla internet ortamında verilmesi mümkün oluyor.  


Sisteme;

- İnternet Vergi Dairesi şifresi kullanılarak, (şifre yoksa, herhangi bir vergi dairesine kimlikle başvurularak ücretsiz olarak alınabilir.) veya

- Kişiye özel hazırlanmış güvenlik soruları cevaplanarak giriş yapılabiliyor.



Kira gelir vergisi hesaplama rehberi 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön