28 / 03 / 2024

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 5 gün!

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 5 gün!

İstisnadan yüksek kira geliri olan mükellefler öncelikle 31 Mart'a kadar beyanname veriyor. Hala beyanname vermeyenlerin önünde kira gelir vergisi beyannamesi için son 5 gün bulunuyor...



Kira gelir vergisi beyannamesi için son 5 gün!

Kira geliri olan ev ve işyeri sahipleri, Mart ve Temmuz aylarında, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergilendiriliyor. Vergide istisna bedelinden düşük geliri olan kimseler, muaf oluyor.


İstisnadan yüksek geliri olan mükellefler öncelikle beyanname veriyor. Kira gelir vergisi rehberi gereğince, beyannamelerin 25 Mart 2015 tarihine kadar verilmesi gerekiyordu.


Ancak, 23.03.2015 tarih ve VUK-72 / 2015 -2 sayılı Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile yıllık beyanname süreleri 31 Mart'a kadar uzatıldı. Buna göre, hala beyanname vermeyenlerin önünde kira gelir vergisi beyannamesi için son 6 gün bulunuyor.


Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin Verilme Süresinin Uzatılması:

25 Mart 2015 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2014 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri 31 Mart 2015 Salı günü mesai saati bitimine kadar uzatılmıştır. 


Elektronik ortamda beyanname veren mükelleflerin, beyannamelerini gün sonuna kadar gönderebilmeleri mümkün olabilyor.


Sisteme;

- İnternet Vergi Dairesi şifresi kullanılarak, (şifre yoksa, herhangi bir vergi dairesine kimlikle başvurularak ücretsiz olarak alınabilir.) veya

- Kişiye özel hazırlanmış güvenlik soruları cevaplanarak giriş yapılabilir.



Konut kira beyannamesi hesaplama 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön