20 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi beyannamesi online işlemler!

Kira gelir vergisi beyannamesi online işlemler!

Kira gelir vergisi için mükelleflerin beyanname vermeleri gerekiyor. Bu beyanname, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi internet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor. İşte kira gelir vergisi beyannamesi online işlemler..



Kira gelir vergisi beyannamesi online işlemler!

Kira gelir vergisi için mükelleflerin öncelikle vergi beyannamesi vermeleri gerekiyor. Bu beyanname, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi internet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor.


Kira gelir vergisi beyannamesini online vermek isteyen kimseler Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname sistemine giriş yapıyor.


Kira gelir vergisi beyannamesi sistemi, kira geliri elde eden mükelleflerinin tapu, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi, banka, PTT, TOKİ, inşaat, sigorta, elektrik, su ve doğalgaz şirketleri gibi kurumlardan alınan bilgiler kullanılarak beyannamelerinin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından önceden hazırlandığı ve internet ortamında mükelleflerimizin onayına sunulduğu bir Sistem olarak ifade ediliyor.


Kira gelir vergisi beyannamesi online işlemleri:


1 BEYANNAME ONAY

“Beyanname Doldur” ekranında beyanname doldurulduktan sonra “Beyanname Onaylamaya Geç” butonuna basıldıktan sonra onaylama aşamasında aşağıdaki adımlar uygulanmalıdır. Bu aşamada taslak beyannamenizi onaylayabilir veya iptal edebilirsiniz.


ADIM 1

Onay beklenen satırın en solunda yer alan kutucuk işaretlenir ve “Onay” a basılır


ADIM 2

Onay mesajı ekranında “Evet” seçeneği işaretlenir.

Daha sonra ikinci açılan onay mesajı ekranında “Evet ”seçeneği işaretlenir.



ADIM 3

Daha sonra karşınıza ikinci bir onay ekranı çıkmaktadır. Burada da “Onay” a basılır.



“Onay” a basıldıktan sonra açılan uyarı mesajında “Tamam” butonu tıklanarak onaylama işlemi tamamlanmaktadır. Durumu bölümünde “Onaylandı” ibaresi olmak zorundadır. “Onaylandı” ibaresi olmayan beyannameler kesinlikle onaylanmamış demektir. 


Ayrıca simgelerinin ikisinin birden gözükmesi de beyannamenin onaylandığını gösterir. Burada beyannameyi, tahakkuku ifade eder. Simgelerin üzerine tıklayarak beyannamenize ve tahakkuk fişinize pdf formatında bilgisayarınıza kaydedebilir ya da çıktısını alabilirsiniz. 



Kira gelir vergisi ödemeleri 7 gün sonra başlıyor!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön