26 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi istisna tutarı 2014!

Kira gelir vergisi istisna tutarı 2014!

Kira gelir vergisinde belirlenen istisna tutarının altında gelir elde edenler vergiden muaf tutuluyor. Peki, Kira gelir vergisi istisna tutarı 2014 ne kadar? İşte kira gelir vergisi istisna sınırı...



Kira gelir vergisi istisna tutarı 2014!

Konut kira geliri elde eden kişilerin, yıllık olarak tespit edilen istisna tutarının altında kira geliri elde etmeleri halinde vergi dairesinde mükellefiyet kaydı açtırması ve beyanname vermesi gerekmiyor.


Kira Geliri Elde Edenler İçin Beyanname Düzenleme Rehberi nde uazan bilgilere göre Kira gelir vergisi istisna tutarı 2014 "3.200 TL" olarak belirlendi.


Bu bedelin üstünde kira geliri elde eden kimselerin kira gelir vergisi için beyanname vermesi gerekiyor.


Kira gelir vergisi istisna bedeli örneği:

Örnek: Bay (B), 2013 yılında meskenini aylık 250 TL’den kiraya vermiş ve yıllık 3.000 TL kira geliri elde etmiştir. Bu durumda elde edilen hasılat mesken istisna tutarı olan 3.200 TL’nin altında olduğundan beyan edilmeyecektir.


İstisna tutarının üzerinde konut kira geliri elde edilmesi halinde ise yıllık beyanname ile beyan edilen kira gelirinden istisna tutarının düşülmesi gerekmektedir.


Mesken istisnası uygulaması sadece konut olarak kiraya verilen gayrimenkullerden elde edilen gelirler için söz konusudur. 2013 yılında 3.200 TL’nin altında mesken kira geliri olanlar yıllık beyanname vermeyecektir.


Örneğin, konut ve işyeri kira gelirinin birlikte elde edilip beyan edilmesi halinde, istisna sadece konut kira gelirine uygulanır. İşyeri kira gelirine istisna uygulanmaz.



Kira gelir vergisi beyanname son günü!




Geri Dön