25 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi ödemeleri için bugün son gün!

Kira gelir vergisi ödemeleri için bugün son gün!

Kira gelir vergisi senede 2 taksitte ödenebiliyor. Vergi taksitleri Mart ve Temmuz aylarında ödeniyor. Buna göre, kira gelir vergisi ödemeleri için bugün son gün...



Kira gelir vergisi ödemeleri için bugün son gün!


Gelir vergisi süresi elektrik kesintisi nedeniyle uzatıldı!


Gayrimenkuller için ödenen vergiler arasında kira gelir vergisi de bulunuyor. Bu vergi ev veya işyerini kiraya vererek istisna haddinden yüksek kira geliri olan mal sahipleri tarafından ödeniyor.


Vergi ödemeleri, beyanname vererek senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Beyannameler, 31 Mart'a kadar vergi dairesine veriliyor. İsteyen mükellefler vergi dairesine gitmeden internet üzerinden de beyannamelerini verebiliyor.


Kira gelirleri 1 MART - 31 MART 2015 tarihleri arasında beyan edilmez ya da eksik olarak beyan edilirse, 2014 yılı için 3.300 TL’lik istisnadan yararlanılamıyor.


Ancak, idarece herhangi bir tespit yapılmadan önce, süresinde beyan edilmeyen veya süresinde verilen beyannamede yer almayan konut kirası gelirlerini, süresinden sonra verilen beyanname ile beyan edenler söz konusu istisnadan yararlanabiliyor.


Mesken kira geliri elde edenler elde ettikleri kira gelirinin 2014 yılı için istisna tutarı olan 3.300 TL’yi aşması halinde GMSİ beyannamesi veriliyor. İşyerlerinde ise bu bedel 27.000 TL olarak belirleniyor.


Kira gelir vergisinin ödemeleri anlaşmalı bankalar aracılığı ile veya doğrudan vergi dairesinden ödenebiliyor. Vergi taksitleri Mart ve Temmuz aylarında ödeniyor. Buna göre, kira gelir vergisi ödemeleri için bugün son gün.



Vergi dairesi kaçta açılıyor 2015?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön