25 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi ödemeleri! Son 3 gün!

Kira gelir vergisi ödemeleri! Son 3 gün!

İşyeri ve meskenini kiraya veren taşınmaz sahipleri tarafından ödenmesi gereken kira gelir vergisinin ikinci taksiti Temmuz ayında ödeniyor. Vergi ödemeleri için son 3 gün bulunuyor...



Kira gelir vergisi ödemeleri! Son 3 gün!

Gayrimenkul sermaye iradı olarak da bilinen kira gelir vergisi, işyeri ve meskenini kiraya veren taşınmaz sahipleri tarafından ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. 


İki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisini o sene için tespit edilen istisna bedelinden yüksek oranda gelir elde eden kimseler ödüyor. İstisna bedelleri, işyeri ve meskenler için ayrı ayrı tespit ediliyor olup; bu sene meskenlerde 3.200 TL; işyerlerinde ise 26.000 TL olarak belirleniyor.


Vergi bir önceki sene elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. 1 Ocak-31 Aralık tarihlerinde elde edilen kira gelirleri için vergi ödeniyor.


Ödemeden önce beyanda bulunulması gerekiyor. Vergi beyanı Mart ayında ayın 25'ine kadar veriliyor. Verginin 1. taksiti de Mart ayında; 2. taksiti ise Temmuz ayında ödeniyor.


2013 yılında elde edilen kira gelirlerinin ikinci taksiti bu ay ödeniyor. Vergi borcunu hala ödememiş mükelleflerin önünde son 3 günü bulunuyor.


Kira gelirinin beyan edilmemesi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön