18 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi ödemeleri! Son 7 gün!

Kira gelir vergisi ödemeleri! Son 7 gün!

2013 yılında taşınmazını kiraya veren ve elde ettiği gelirin belirlenen istisna bedelinden yüksek olan kimselerin kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Kira gelir vergisi ödemeleri için son 7 gün bulunuyor...



Kira gelir vergisi ödemeleri! Son 7 gün!

2013 yılında mesken ve/veya işyerini kiraya veren ve elde ettiği gelirin belirlenen istisna bedelinden yüksek olan kimselerin kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor.  Kira gelir vergisi yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. 1 Ocak-31 Aralık 2013 tarihleri arasında elde edilen kira gelirinin ilk taksiti Mart ayında ödendi.


Kira gelir vergisinin ikinci taksiti ise Temmuz ayında ödeniyor. Buna göre kira gelir vergisi ödemeleri için son 7 gün bulunuyor.


Gayrimenkul sermaye iradı olarak da bilinen kira gelir vergisi için istisna bedeli mesken ve işyerleri vergileri için ayrı ayrı olmak üzere her sene yeniden belirleniyor. 


2013 yılı mesken kira gelirleri için istisna bedeli 3.200 TL olarak belirlendi. Buna göre 3.200 TL'nin altında gelir elde edenler, vergi ödemesinden muaf tutuluyor. Bu istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.


1 Ocak-31 Aralık 2013 tarihleri arasında elde edilen işyeri kira gelirinin her bir ortağın hissesine düşen miktarının 26.000 TL tutarı aşmaması durumunda, yine kişiler vergi ödemesinden muaf tutuluyor. Aynı şekilde bu istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.


Kira gelir vergisi ödeme yerleri:

1.Mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesi,

2.Bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi daireleri,

3.Tahsile yetkili banka şubeleri.


GMSİ rehberi 2014!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön