23 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi Temmuz 2014!

Kira gelir vergisi Temmuz 2014!

Kira gelir vergisi, bir önceki sene içerisinde elde edilen kira gelirinin belirlenen istisna bedelinden yüksek olması halinde ödeniyor. İşte Kira gelir vergisi Temmuz 2014 esasları...



Kira gelir vergisi Temmuz 2014!

Kira gelir vergisi, bir önceki sene içerisinde elde edilen kira gelirinin belirlenen istisna bedelinden yüksek olması halinde ödeniyor. Gayrimenkul Sermaye İradı olarak da bilinen bu vergi bu sene 1 Ocak-31 Aralık tarihleri arasında elde edilen gelirler için ödeniyor.


Verginin istisna bedeli her sene yeniden belirleniyor. Bu istisna bedeli, mesken ve işyerleri vergileri için ayrı ayrı tespit ediliyor. Vergi bir önceki sene içerisinde elde edilen kira geliri için ödeniyor.


Bu sene ödenecek kira gelir vergisi için 3.200 TL'nin altında gelir elde edenler, vergi ödemesinden muaf tutuluyor. Bu istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.


1 Ocak-31 Aralık 2013 tarihleri arasında elde edilen işyeri kira gelirinin her bir ortağın hissesine düşen miktarının 26.000 TL tutarı aşmaması durumunda, yine kişiler vergi ödemesinden muaf tutuluyor. Aynı şekilde bu istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.


Kira gelir vergisi ödemeleri 2014..

Kira gelir vergisi ödemeleri, gelirin elde edildiği seneyi takip eden yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin 1. taksiti Mart ayında ödendi. 


Kira gelir vergisinin 2. taksiti Temmuz ayında ödeniyor. Buna göre 1 Temmuz ile 31 Temmuz tarihleri arasında kira gelir vergisi mükelleflerinin ikinci taksit ödemelerini yapması gerekiyor.


GMSİ ne zaman ödenir?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön