19 / 04 / 2024

Kira gelir vergisinde son 15 gün!

Kira gelir vergisinde son 15 gün!

Kira gelir vergisi için 2. taksit ödeme dönemi 31 Temmuz'da sona erecek. Buna göre henüz ödeme yapmamış mükelleflerin son 15 günü bulunuyor..



1 Temmuz'da başlayan kira gelir vergisi 2. taksit dönemi, 31 Temmuz'da sona erecek. Buna göre henüz vergi borcunu ödememiş olan mükelleflerin vergilerini ödeyebilmeleri için son 15 günü bulunuyor. 


Mükellefler vergilerini, vergi dairesine giderek ya da internet şubesinden ödeyebiliyor. Vergi aynı zamanda anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya anlaşmalı bankalara gidilerek ödenebiliyor.


2017'de kira gelir vergisi kimler ödüyor?

Kira gelir vergisini ev veya işyerini 1 Ocak - 31 Aralık 2016 tarihleri arasında kiraya vererek istisna sınırından yüksek gelir elde eden kimseler ödemekle mükellef oluyor.


Vergiyi istisna sınırından daha düşük gelir elde eden mal sahipleri ödemiyor. Söz konusu istisna sınırları her sene yeniden belirleniyor.


2016 yılı gelirleri için istisna sınırları konutta 3 bin 800 TL, işyerinde ise 30 bin TL olarak belirlendi. Buna göre bu sınırın üstündeki gelirler için beyanname verilerek vergi ödemesi yapılacak.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön