26 / 04 / 2024

Kira geliri beyanı hesaplama 2015!

Kira geliri beyanı hesaplama 2015!

Ev ve işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimselerin beyanname vererek vergi ödemeleri gerekiyor. Beyannameyi yapılan hesaplama sonucu yüksek gelir elde edenler veriyor. İşte kira geliri beyanı hesaplama 2015 formülü...



Kira geliri beyanı hesaplama 2015!

2014 yılı içerisinde ev ve işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimselerin beyanname vererek vergi ödemeleri gerekiyor. Kira geliri için vergi Mart ve Temmuz aylarında ödeniyor.


Vergi için 1 - 25 Mart tarihleri arasında da beyanname veriliyor. Beyanname, elde edilen gelirin istisna bedelinden yüksek olması halinde veriliyor.


2015 yılında ödenecek vergi için meskenlerde istisna bedeli 3.600 TL olarak belirlendi. İşyerinde ise 27.000 TL'den yüksek gelir elde edenlerin beyanname vererek vergi ödemeleri gerekiyor.


Ayrıca seçilecek gider yöntemi ile kiraya verilen taşınmazlar için yapılan bazı masraf ve giderler vergiden düşürülebiliyor.


Kira geliri beyanı, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi internet üzerinden de verilebiliyor.


Beyanname; normal posta ile veya özel dağıtım şirketleri aracılığıyla gönderilirse, vergi dairesine ulaştığı tarihte, taahhütlü posta ile gönderilmiş ise zarfın üzerindeki postaya veriliş tarihinde verilmiş sayılıyor. 


Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sisteminde ise kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda beyanname verilmiş sayılıyor.


Mükellefler İnternet Vergi Dairesi şifrelerini kullanarak veya kendileri için hazırlanmış güvenlik sorularını cevaplayarak Sistem'e giriş yapabiliyor.


İnternet Vergi Dairesi şifresi bulunmayan mükellefler, "SADECE GAYRİMENKUL SERMAYE İRADI GELİRİ ELDE EDEN GERÇEK KİŞİLER İÇİN İNTERNET HİZMETLERİ KULLANIM BAŞVURU FORMU" ile herhangi bir vergi dairesine bizzat başvurarak kullanıcı adı, şifre ve parola alabileceklerdir.



Gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi şifre talep formu!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön