27 / 04 / 2024

Kira geliri beyannamesi verme süresi!

Kira geliri beyannamesi verme süresi!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince istisna bedelinden yüksek mesken kira geliri elde eden vatandaşlar gelir vergisine tabi tutuluyor. İşte kira geliri beyannamesi verme süresi 2014 yılı...



Kira geliri beyannamesi verme süresi!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince istisna bedelinden yüksek mesken kira geliri elde eden vatandaşlar gelir vergisine tabi tutuluyor.


2014 yılı vergi ödemelerinde; 2013 yılı boyunca Mesken kiralamalarında 3.200 TL, işyeri kiralamalarında ise 26.000 TL'lik istisna sınırını aşan gayrimenkul sahiplerinin kira gelir vergisini ödemeleri gerekiyor. Vergi ödemelerinden önce beyanname verilmesi de gerekli.


Peki kira geliri beyannamesi nereye verilir? Kira geliri beyannamesi nasıl ve ne zaman verilir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kira geliri beyannamesi verme süresi 2014

Kira gelir vergisi beyanname verme son günü 25 Mart olarak belirlendi. Buna göre vergi mükelleflerinin beyanname vermeleri için son 1 haftaları bulunuyor.


Bu bit hafta içinde vergi mükellefleri vergi beyannamelerini vergi dairelerine giderek verebildikleri gibi, internet üzerinden online bir şekilde de beyanname verebiliyor.


Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile beyanname verecek olan vatandaşlar bu sisteme; kimlik bilgileri; internet vergi dairesi şifresi veya mavi kart bilgileri ile giriş yapabiliyor.



Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi nedir?




Geri Dön