23 / 04 / 2024

Kira geliri için e-beyanname nasıl verilir?

Kira geliri için e-beyanname nasıl verilir?

2014 yılı içerisinde gayrimenkul kira geliri elde eden kimselerin kazançlarının vergilendirilmesinde öncelikle beyan veriliyor. Peki, internet üzerinden kira geliri için e-beyanname nasıl verilir? İşte yanıtı..



Kira geliri için e-beyanname nasıl verilir?

2014 yılı içerisinde gayrimenkul kira geliri elde eden kimselerin kazançlarının, istisna bedelini aşması halinde kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor.


Kira beyanında bulunup bulunmayacağınızı bilmediğinizi farz edelim. Bunun için de yine Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanış olan Kira Beyan Testi bulunuyor.


Bu testteki sorulara "Evet" ya da "Hayır" şeklinde yanıt verilmesi halinde kişinin beyan verip vermeyeceği ortaya çıkıyor. 


Kira vergisi için beyannameler vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, internet üzerinden de e-beyanname ile verilebiliyor.


Kira gelir vergisi mükelleflerinin 25 Mart'a kadar beyannamelerini vermeleri gerekiyor. İnternet üzerinden beyannameler Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi ile verilebiliyor.


Sisteme;

- İnternet Vergi Dairesi şifresi kullanılarak, (şifre yoksa, herhangi bir vergi dairesine kimlikle başvurularak ücretsiz olarak alınabilir.) veya

- Kişiye özel hazırlanmış güvenlik soruları cevaplanarak giriş yapılabilir.


Onaylanan kira beyanına ilişkin ödemeler anlaşmalı bankalardan veya tüm vergi dairelerinden yapılabilir. Ayrıca internet bankacılığı kullanılarak da vergi borcu ödenebilir.


Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi tebliği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön