24 / 04 / 2024

Kira geliri vergi rekortmeni Sıtkı Çiftçi hayatını kaybetti

Kira geliri vergi rekortmeni Sıtkı Çiftçi hayatını kaybetti

Kira geliri vergi rekortmeni ve Ali Raif Dinçkök'ün dedesi Sıtkı Çiftçi öldü



Kira geliri vergi rekortmeni ve Akkök Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Raif Dinçkök'ün dedesi Sıtkı Çitçi hayatını kaybetti. Cenazesi 29 Nisan 2010 tarihinde Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazını takiben Edirnekapı Şehitliğindeki aile kabristanına defnedilecek.

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Kira geliri vergi rekortmeni Sıtkı Çiftçi vefat etti
Kiradan gelirleri üzerinden ödediği vergiyle son yıllarda adını kira rekortmeni olarak duyuran Sıtkı Çiftçi, 98 yaşında vefat etti

Çiftçi, Gelir İdaresi'nin gayrimenkul sermaye iradı (kira geliri) listesini açıklamaya başladığı 2002 yılından itibaren sürekli İstanbul'da kira vergisi rekortmeniydi.
Çiftçi, vefatından kısa bir süre nisan ayı başında açıklanan 2009 yılı vergi rekortmenleri listesinde de 1 milyon 441 bin 301 lira vergiyle rekortmen olarak adını yazdırmıştı. Çiftçi 2001 yılında da Türkiye vergi rekortmenleri genel listesinde 2 trilyon 35 milyar 854 milyon 810 bin liralık vergi tahakkukuyla Türkiye dördüncüsü olmuştu.

400 dairesi var
Çiftçi'nin, büyük çoğunluğu Etiler Akatlar'daki Park Maya sitesinde olmak üzere yaklaşık 400 adet lüks dairesi bulunuyor. Çiftçi, aynı zamanda Maya Meridyen iş merkezi ve Merter'deki Meridyen Plaza'da sahibi olduğu ofisleri de kiraya veriyordu.
Çifçi'nin 400 dairesinin yer aldığı Park Maya sitesi 1998'de Maya İnşaat tarafından inşa edildi. Güvenlikli ve kapalı otoparklı bir site olan tanınan Park Maya'da yüzme havuzu, basketbol sahası, squash salonu gibi spor olanakları yer alıyor. Daire büyüklükleri 120 ile 240 metrekare arasında değişiyor.

Miras kavgası
Kamuoyunun sadece vergi rekortmenleri listesinden tanıdığı Sıtkı Çiftçi, Mersinli Çiftçi ailesine mensup. Çiftçi, ailesinin diğer mensuplarıyla birlikte, uzun yıllar boyunca Chrysler kamyonları, Volkswagen otomobilleri ve Englebert lastiklerinin Türkiye distribütörlüğünü yapmıştı.
Sıtkı Çiftçi, aile arasında çıkan anlaşmazlık nedeniyle 1980'li yılların başında hisselerini kardeşleri Hikmet Çiftçi ve Tahsin Çiftçi'ye satıp şirketten ayrılmıştı. Tahsin Çiftçi'nin vefatından sonra aile, 300 milyon liralık miras için mahkemelik olmuştu.


Milliyet

İstanbul 'evsahibini' yitirdi
İstanbul'da sahip olduğu 400'den fazla dairesi ile 2002'den beri 'kira vergi rekortmeni' olan Sıtkı Çitfçi (98) yaşamını yitirdi. Çiftçi'nin cenazesi Teşvikiye Camii'nde düzenlenen törenin ardından Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Çiftçi Ölümünden kısa süre önce açıklanan 2009 yılı vergi rekortmenleri listesinde 1 milyon 441 bin 301 lira vergiyle rekortmen olmuştu. Çiftçi 2001'de de Türkiye vergi rekortmenleri genel listesinde Türkiye dördüncüsü olmuştu. Çiftçi'nin, çoğu Etiler Akatlar'daki Park Maya sitesinde olmak üzere yaklaşık 400 lüks dairesi bulunuyor. Çiftçi, aynı zamanda Maya Meridyen iş merkezi ve Merter'deki Meridyen Plaza'nın da sahibi olduğu ofisleri de kiraya veriyordu.
Cumhuriyet


Geri Dön