24 / 04 / 2024

Kira için gelir vergisi beyannamesi 2015!

Kira için gelir vergisi beyannamesi 2015!

Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükelleflerin elde ettikleri gelirin istisna tutarını aşması halinde beyanname vermeleri gerekiyor. İşte kira için gelir vergisi beyannamesi 2015..




Kira için gelir vergisi beyannamesi 2015!

Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükelleflerden; Bir takvim yılı içinde elde ettiği konut kira geliri, istisna tutarını aşanlar, İşyeri kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin brüt tutarı beyanname verme sınırını aşanlar yıllık beyanname vermek ile yükümlü oluyor.


İstisna tutarları:

Meskenlerde: 2014 yılı için 3.300 TL 

İşyerinde: 2014 yılı için 3.300 TL 


Kira gelir vergisi beyannamesi 1 Mart - 25 Mart tarihleri arasında verilebiliyor. 


Beyanname; normal posta ile veya özel dağıtım şirketleri aracılığıyla gönderilirse, vergi dairesine ulaştığı tarihte, taahhütlü posta ile gönderilmiş ise zarfın üzerindeki postaya veriliş tarihinde verilmiş sayılıyor. 


Ayrıca, Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sisteminde ise kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda beyanname verilmiş sayılıyor.


Kira gelir vergisi beyannamesi formu için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi web sayfasına giriş yapabilirsiniz. " http://www.gib.gov.tr/index.php?id=274 "



Kiranın vergisi 2015 ne kadar?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön