25 / 04 / 2024

Kira kontratı yenileme dilekçesi!

Kira kontratı yenileme dilekçesi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira kontratı belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, süreli olarak tespit edilen kira kontratı sürenin sonunda fesih mi edilir yenilenir mi? Kira kontratı yenileme dilekçesi yazılır mı?



Kira kontratı yenileme dilekçesi!

Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme, kira kontratı oluyor.


Kira kontratı belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, süreli olarak tespit edilen kira kontratı sürenin sonunda fesih mi edilir yenilenir mi? Kira kontratı yenileme dilekçesi yazılır mı?


Kanunen kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli süreli oluyor; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor. Bu nedenle kira kontratı yenileme dilekçesinin yazılmasına gerek duyulmuyor.


Kira süresinin sonunda sözleşmenin yenilenmesinin istenmemesi halinde dilekçe yazılıyor. Kira kontratı yenilememe dilekçe örneği ise şu şekilde:


............... NOTERLİĞİ’NE


İHTAR EDEN : …………….(T.C Kimlik No:……………..)

ADRES…………………………………………………………


MUHATAP :1- …………………………………………..


KONU :Kira sözleşmesinin ../../20… itibari ile yenilenmeyeceği ve bu

Tarihe kadar kiralananın tahliyesi ihtarıdır.


Sayın Muhatap;


Maliki bulunduğum ………………..adresindeki gayrimenkulde, ../../20….. başlangıç tarihli kira sözleşmesi ile kiralamış bulunmaktasınız.


İş bu kira sözleşmesinden mütevellit her türlü alacağm hakkında talep ve dava hakkım saklı kalmak üzere, kira sözleşmesinin, dönem sonu olan …/../20… tarihi itibarı ile yenilenmeyeceğini, ve bu tarihe kadar gayrimenkulün tahliyesini, aksi taktirde yasal yollara başvuracağımı İHTAR ederim..


../../20…

İhtar Eden

Adı ve Soyadı

İmza


SAYIN NOTER;

İhtarnamenin birer suretlerinin muhataplara tebliği ile bir suretinin noterliğinizde saklanmasını, bir suretinin de tarafımıza iadesini talep ederim



Kira kontratı feshi şartları!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön