20 / 04 / 2024

Kira kontratında dikkat edilmesi gereken hususlar!

Kira kontratında dikkat edilmesi gereken hususlar!

Kira kontratının içerisinde dairenin özellikleri, kira bedeli, kira kullanım şekli, kiracının bilgileri, kira bedelini ödeme şekli gibi hususlara yer veriliyor. Peki, kira kontratında dikkat edilmesi gereken hususlar neler?



Kira kontratında dikkat edilmesi gereken hususlar!

Ev sahibinin belirlenen süre zarfı içinde evin kiralanacağına; kiracının da evi kullanmasına karşın belirlenen kira bedelini ödeyeceğine daire imzalanan belgeye kira kontratı deniyor. 


Kira kontratı resmi bir belge niteliği taşıyor ve içerisinde  dairenin özellikleri, kira bedeli, kira kullanım şekli, kiracının bilgileri, kira bedelini ödeme şekli gibi husulara yer veriliyor.


Taraflar arasında imzalanan bu belgenin doğru eksiksiz ve net bilgilerle doldurulması gerekiyor. Kira kontratında ki maddelere dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, kira kontratı yaparken dikkat edilmesi gerekenler neler?


Konut kira kontratı yaparken dikkat edilmesi gerekenlerin başında ayrimenkul cinsinin ne olduğunun belirtilmesi geliyor. Ayrıca, kira kontratının imzalandığı tarihin unutulmaması; kiranın başladığı tarih ve eğer süreli bir sözleşme ise, ne zaman son bulacağı gibi hususların net olarka belirtilmesi gerekiyor.


Gayrimenkul tesliminde; gayrimenkulün ve gayrimenkulde yer alan demirbaşların o anki durumlarının da sözleşmeye kaydedilmesi gerekiyor. 


Kira kontratı örneği...

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar

İmzalar


Kira kontratında kefil şart mı?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön