23 / 04 / 2024

Kira sigortası mağduriyetleri giderecek!

Kira sigortası mağduriyetleri giderecek!

Kira sigortasının mağduriyeti gidereceğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kira sigortalanması ile devletin vergi kaybı olmayacak. Konut kiralama işlemlerinin tümü kayıt altında olacak." dedi.



Kiraların sigortalanması bu yıl uygulanmaya başladı. Ülke nüfusunun yüzde 26'sının kiracı konumunda olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kira sigortalanması ile devletin vergi kaybı olmayacak. Konut kiralama işlemlerinin tümü kayıt altında olacak. Ev sahipleri kirasının peşinde koşmayacak çünkü hakları koruma altında olacak' dedi.


Kira sigortası mağduriyetleri giderecek!


Başkan Bendevi Palandöken kira sigortasının birçok sorunu çözeceğini ifade etti. Palandöken, "Bu yıl 22 Mayıs itibariyle aktif olarak uygulanmaya başlayan kira sigortası uygulamasına yoğun talep var. İlk 20 günde 814 mülk sahibi bilgi almak için çağrı merkezlerine müracaatta bulundu. Bu uygulama mülk sahiplerinin haklarını da koruyor. Kiracının kirayı ödememesi halinde mülk sahibi parasının peşinde koşarken mağdur olmayacak. Ülkemizde yaklaşık 20 milyon hane sayısı var. Bu hanelerdeki vatandaşlarımızın yüzde 26´sı ise kiracı konumunda. Kira sigortası ile tüm konut işlemleri kayıt altında olacağı için devletin vergi kaybı da büyük oranda azalmış olacak" şeklinde konuştu.


Palandöken, "Kira gelirini sigortalatmak isteyen mülk sahibinin gelirleri bu yolla kayıt altına alınacağından, sigortalanan gelirlerin vergisi de rahatlıkla tespit edilebilecek. Sigorta şirketleri, maliye ile veri paylaşımında bulunabilir ve gelirler bu şekilde kolaylıkla takip edilebilir"  dedi.


Star


Geri Dön