19 / 04 / 2024

Kira sözleşmesi nasıl resmiyet kazanır?

Kira sözleşmesi nasıl resmiyet kazanır?

Bir gayrimenkul kiralamak istediğinizi veya bir gayrimenkulünüzü kiraya vermek istediğinizi farz edelim. Bu noktada karşı taraf ile nasıl bir kira sözleşmesi imzalanmalı? Kira sözleşmesi nasıl resmiyet kazanır?



Kira sözleşmesi nasıl resmiyet kazanır?

Bir gayrimenkul kiralamak istediğinizi veya bir gayrimenkulünüzü kiraya vermek istediğinizi farz edelim. Bu hususta, karşı tarafla bir kira sözleşmesi imzalamanız gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi resmi midir? Kira sözleşmesi nasıl resmiyet kazanır?


Kira sözleşmelerinde, taşınmaz sahibi ile kiracısı arasında yapılan anlaşmaya dair bilgilere yer veriliyor. Örneğin kiralanan taşınmazın hangisi olduğu, sözleşmesinin kaç senelik olduğu, kira bedeli, kiranın ne kadar olduğu ve kiranın ne zaman ödenmesi gerektiği gibi hususların kira sözleşmesinde belirtilmesi gerekiyor.


Kira sözleşmesinin resmiliği..

Kira sözleşmesinin, taşınmaz malın sahibi ve kiracısı tarafından imzalanması halinde bu sözleşme resmiyet kazanmış oluyor. Ancak, sözleşmenin imzalandığı tarihin de belirtilmesi gerekiyor.


Kira sözleşmesi, noter huzurunda da imzalanabiliyor. Kira sözleşmesini noter huzurunda imzalamak, ileride yaşanabilecek sorunların önüne daha çabuk geçmesi açısından çok tercih ediliyor.


Kira sözleşmesi örneği..

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar


Tarafların imzaları

Tarih


Kira sözleşmesi kanunu 2014!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön