27 / 04 / 2024

Kira sözleşmesi nerede onaylatılır?

Kira sözleşmesi nerede onaylatılır?

Evini kiraya veren kimsenin kiracısı ile kira sözleşmesi imzalaması gerekiyor. Kira sözleşmesinin nerede imzalanması gerekiyor? Kira sözleşmesinde dikkat edilmesi gerekenler neler? Kira sözleşmesi nerede onaylatılır?



Kira sözleşmesi nerede onaylatılır?

Kira sözleşmesi, kullandırma amacını taşıyan sözleşmelerin başında geliyor. Bununla mal sahibi, bir bedel (kira bedeli) karşılığında gayrimenkulün kullanılmasını veya yararlanılmasını belli bir süre için başka bir kimseye (kiracıya) bırakmayı taahhüt etmiş oluyor.


Kira sözleşmesi ev sahibi ve kiracı arasında ileride olası problemlere karşı imzalanıyor. Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesinde  daire üzerinde yükümlü olduğu alanlar, ödemesi gereken ücret bedelleri, taşınmazın bağımsız alanları üzerindeki hakları, evin adresi, cinsi,kiralayanın hakkında bilgiler,kiranın başlama ve bitiş tarihi,akdin süresi, yıllık kira bedeli, kira bedelinin ödeme şekli, kira kullanım şeklinin açıkça belirtilmesi gerekiyor. 


Kiracı ile ev sahibi arasında imzalanan kira sözleşmesinde yazılan herşeyin kesin ve eksiksiz olması gerekiyor. Kira sözleşmesi imzalanırken  kontratını imzaladığınız kişinin mal sahibi veya intifa hakkı sahibi olup olmadığı, kira kontratında belirtilen adresin, kiraladığınız yer olup olmadığı, kira bedeli olarak belirtilen tutarın hangi dönemlerde hangi oranda artırılacağı gibi hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Kira sözleşmesi nerede onaylatılır? Sorusunu hemen yanıtlayalım..


Kira sözleşmesi nerede onaylatılır?

Kiracı ve ev sahibi arasında imzalan kira sözleşmesinin noterde imzalanması gibi zorunluluğu bulunmuyor ancak noterde imzalanması daha güvenli oluyor. Kira sözleşmesi noter dışında şahitler huzurunda da imzalanabiliyor ve onaylatılması gerekmiyor. 


Kira sözleşmesi nerede yapılır?


Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com 


Geri Dön