25 / 04 / 2024

Kira sözleşmesi noterde mi yapılmalı?

Kira sözleşmesi noterde mi yapılmalı?

Kira sözleşmesi esaslarının yer aldığı Borçlar Kanunu gereğince sözleşme yazılı olarak yapıldığı gibi sözlü bir şekilde de yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi noterde mi yapılmalı? İşte yanıtı..



Kira sözleşmesi noterde mi yapılmalı?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Kira sözleşmesinin nasıl yapılması gerektiği, Borçlar Kanununda açıklanıyor. Kanun gereğince kira sözleşmesi yazılı olarak yapıldığı gibi sözlü bir şekilde de yapılabiliyor.


Ancak, yaşanacak herhangi bir olası sorunda, ispat açısından kira sözleşmesinin yazılı olarak yapılması gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi noterde mi yapılır? Kira sözleşmesi noterde mi yapılmalı?


Kira sözleşmesi, noter aracılığı ile yapılabiliyor. Ancak kanunda sözleşmenin noterde yapılması gibi bir zorunluluk da bulunmuyor.


İsteyen kimseler, imzaladıkları sözleşmeyi, noterde onaylatabiliyor. Noter huzurunda kira sözleşmesini imzalamak, ileride yaşanabilecek sorunların önüne daha çabuk geçmesi açısından tercih ediliyor.


Kira sözleşmesi örneği..

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar

İmzalar

Tarih


Kira sözleşmesi kanunu 2014!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön