24 / 04 / 2024

Kira sözleşmesi yazılı olmalı mı?

Kira sözleşmesi yazılı olmalı mı?

Bir evin kiraya verilmesi durumunda, taraflar arasındaki anlaşmanın resmilik kazanabilmesi için kiracı ve ev sahibi kira sözleşmesi yapıyor. Peki, kira sözleşmesi yazılı olmalı mı?



Kira sözleşmesi yazılı olmalı mı?

Kira sözleşmesi mülk sahibi ile kiracı arasında resmi bir sözleşme imzalanması ve yapılan anlaşmanın tüm şartları bu sözleşmede belirtilmesi önem teşkil ediyor. 


Taraflar arasında imzalanan bu sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracısı arasındaki anlaşmayı belgelendirmeye yarıyor. Tarafların noter huzurunda imzalayabildikleri kira sözleşmesi, noter olmadan bir şahit huzurunda taraflar arasında imzalanabiliyor. Peki, kira sözleşmesi yazılı olmalı mı?


Kira sözleşmesi nasıl olmalı?

Kira sözleşmeleri sözlü veya yazılı olarak yapılabiliyor.  Ancak sözlü sözleşmenin başlangıç tarihini ispatlamak oldukça güç olduğundan, kira sözleşmelerini yazılı yapmak daha faydalı olarak biliniyor. 


Taraflar kendi aralarında yapabilecekleri gibi, sözleşme imzalarını noterde tasdik ettirme imkanları bulunuyor. Dava açarken veya icra takibi yaparken kira sözleşmesinin başlangıç tarihi yani gün, ay, yıl önem teşkil ediyor.  Taraflardan birinin sözleşmeyi kaybetmesi halinde karşı taraf kendi söylediklerini daha kolay olarak, elindeki sözleşme ile kanıtlayabiliyor. 


Kira sözleşmesi tapuya yazılabilir mi?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön