18 / 04 / 2024

Kira tespit davası dilekçesi örneği!

Kira tespit davası dilekçesi örneği!

Konutunuzu kiraya verdiğinizi ve kira bedelinin artırmak istediğinizi farz edelim. Kiracınızın bu durumu kabul etmemesi halinde, kira tespit davası açabiliyorsunuz. İşte kira tespit davası dilekçesi örneği...



Kira tespit davası dilekçesi örneği!

Kira tespit davaları, kira bedelinin tespitini yapılması için hukuk mahkemesi hakimliğine bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. Söz konusu kira tespit davası dilekçe örneği aşağıda bulunuyor.


Kira tespit davası dilekçesi örneği..


............... HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE





DAVACI                                :


VEKİLİ                                 :


DAVALI                                :


KONU                                   : Kira bedelinin tespiti talebinden ibarettir.



AÇIKLAMALAR                 :


1- Davalı …/…/… tarihli kira sözleşmesi gereği müvekkilimin maliki bulunduğu taşınmazda aylık …TL kira karşılığı oturmaktadır.


2- Davalının ödemekte bulunduğu kira bedeli emsallerinin çok altında olduğundan müvekkil davalı kiracıya ……. tarihindeki ihtarname ile kira bedeli artırımı hakkındaki isteğini bildirmiş olmasına rağmen davalı buna yanaşmamıştır.


3- Aylık kira bedelinin toptan eşya ve geçim endeksleri ve ekonomik esaslar göz önünde tutularak  rayiç bedellere uygun bir oranda tespit edilebilmesi ve …….TL sına çıkarılmasını talep için sayın Mahkemenize başvurma mecburiyetimiz doğmuştur.


H. NEDENLER    : 6570 Sayılı kanun ve ilgili mevzuat .


H. DELİLLER    : Kira sözleşmesi, ihtarname, bilirkişi incelemesi ve sair yasal


  deliller.


SONUÇ VE İSTEM   : Yukarıda arz ettiğim  nedenlerden dolayı yargılama yapılarak kiralananın aylık kira bedelinin …TL.sı olarak tespitine, işbu kira bedelinin …/…/…tarihinde başlayan kira döneminden itibaren geçerli sayılmasına,yargılama giderlerinin ve ücreti vekaletin davalıya tahmiline  karar verilmesini saygıyla vekaleten  dilerim. …/…/….


Davacı Vekili


Av.



Kira bedeli nasıl tespit edilir?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön