19 / 04 / 2024

Kira tespit davasında avukatlık ücreti!

Kira tespit davasında avukatlık ücreti!

Kiracı ve mal sahibi arasında yapılan kira anlaşmasında kira bedelinin tespit edilmesi için dava açılması kanunen her zaman istenebiliyor. Kira tespit davasında avukatlık ücreti ne kadardır?



Kira tespit davasında avukatlık ücreti!

Taşınmaz kiralamalarında kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Bu doğrultuda kiracı ve mal sahibi arasında yapılan kira anlaşmasında kira bedelinin tespit edilmesi için dava açılması her zaman istenebiliyor. 


Ancak, bu dava, yeni dönemin başlangıcından en geç otuz gün önceki bir tarihte açıldığı ya da kiraya veren tarafından bu süre içinde kira bedelinin artırılacağına ilişkin olarak kiracıya yazılı bildirimde bulunulmuş olması koşuluyla, izleyen yeni kira dönemi sonuna kadar açıldığı takdirde, mahkemece belirlenecek kira bedeli, bu yeni kira döneminin başlangıcından itibaren kiracıyı bağlar.


Sözleşmede yeni kira döneminde kira bedelinin artırılacağına ilişkin bir hüküm varsa, yeni kira döneminin sonuna kadar açılacak davada mahkemece belirlenecek kira bedeli de, bu yeni dönemin başlangıcından itibaren geçerli olur. 


Peki, kira bedelinin tespiti için açılacak davada avukata ne kadar ücret ödenir? Kira tespit davasında avukatlık ücreti ne kadar?


Kira tespit davasında avukatlık ücreti 2014..

Kira Tespiti ve Kira Bedelinin Arttırımı Davaları

a) Davacı Vekilliğindem 

5.100,00 TL ’den az olmamak üzere artan yıllık kira değerinin % 15’i (Kira farkına ilişkin icra takibinde ayrıca %10’u)


b) Davalı Vekilliğinde 

4.500,00 TL' dan az olmamak üzere talep edilen ile hükmedilen arasındaki farkın yıllık değerinin %15'i



Avukatlık ücret tarifesi 2014!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön