26 / 04 / 2024

Kira vergisinde beyanname verme süresi!

Kira vergisinde beyanname verme süresi!

Kira gelir vergisi için belirlenen istisna bedelinden yüksek gelir elde eden vatandaşların ilk olarak beyanname vermeleri gerekli. Peki, kira vergisinde beyanname verme süresi ne zaman sona erecek?



Kira vergisinde beyanname verme süresi!

Mesken kiralamalarından elde edilen gelirler, kira gelir vergisine tabi tutuluyor. Kira gelir vergisi için belirlenen istisna bedelinden yüksek gelir elde eden vatandaşların ilk olarak beyanname vermeleri gerekli.


1 Ocak 2013 ile 31 Aralık 2013 tarihinde elde edilen konut kiralamaları için istisna bedeli 3 bin 200 TL olarak belirlendi.


Bir konuta birden fazla kişinin ortak olması halinde ise bu konuttan elde edilen kira geliri için her bir ortak söz konusu istisnadan ayrı ayrı yararlanabilir.


Sadece mesken kira geliri elde etse bile ticari, zirai veya mesleki kazancından dolayı mükellefiyeti bulunanlar istisnadan faydalanamayacakları gibi bu sistemden de faydalanamazlar.


- Konut kirası elde edenler götürü veya gerçek gider yöntemini seçebilirler. Fakat götürü gider yöntemini seçen mükellefler 2 yıl geçmedikçe gerçek gider yöntemine geçemezler.


- Götürü gider yöntemini seçenlerin konut kira gelirinden 3.200 TL istisna düşüldükten sonra %25 oranında indirim uygulanır.


Belirlenen istisna bedelinden yüksek kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname vererek vergi ödemeleri yapmaları gerekiyor. Peki, 2014 vergi ödemeleri kapsamında lira vergisinde beyanname verme süresi ne zaman sona erecek?


Kira gelir vergisi beyanı..

Kira gelir vergisi beyannamesi en son gün 25 Mart 2014 tarihinde verilecek. Bu tarihten önce istisna bedelinden yüksek gelir elde eden kişilerin beyanname vermeleri gerekiyor. 


Kira vergisi ödemeleri ise 31 Mart'ta sona erecek.


Mesken kira gelir vergisi rehberi 2014!


Geri Dön