29 / 03 / 2024

Kira yerine konut kredisi taksiti ödemek daha karlı!

Kira yerine konut kredisi taksiti ödemek daha karlı!

Şekerfinasn'ın 30 yıl kredi baz alınarak yaptığı konut kredisi hesaplama sonuçlarınan göre uzun vadede kira ödemek yerine konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak tüketiciyi daha avantajlı hale getiriyor.



Şekerfinans'ın 'Kiraya Son Konut Kredisi' ürününden, yeni konut sahibi olmak isteyenler ya da refinansmank yapmak isteyenler yararlanabiliyor.


Kullanılacak evin değerinin % 75'ine kadar kredilendirme imkanı veren ve 30 yıla varan vadelerle kullanılabilen kredide maksimum tutar 750.000 TL
.


30 Yıl Vadede Oran % 1.08


Yeni konut satın almak ya da yüksek faizden kullanılan krediyi yeniden yapılandırmak için kullanılabilen Kiraya Son Konut Kredisi'nde oranlar 60 aya kadar %1.05, 61-360 ay aralığında ise % 1.08 aralığında değişiyor. 
Masraflar olarak tüketiciden; dosya ücreti, ekspertiz ve ipotek, konut ve DASK sigortası alınıyor.


Bankanın 30 yıl kredi baz alınarak yaptığı konut kredisi hesaplama sonuçlarınan göre uzun vadede kira ödemek yerine konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak tüketiciyi daha avantajlı hale getiriyor.   Başlangıç kira tutarı 800 TL, yıllık kira atış oranı da %6, aylık faiz oranı 30 yıl vade için %1,02 olarak alınarak konut kredisi hesaplaması yapıldığında, yıllık toplam maliyet oranı, talep edilen vade ve kredi tutarında %14,12 olarak hesaplanıyor.


Kira Yerine Konut Kredisi Taksiti Ödemek Daha Karlı


Konut kredisi hesaplama sonuçlarına göre 800 TL kira ödeyerek 30 yıl sonra kira artışlarıyla birlikte yapılacak toplam ödeme 759.000 TL iken 
30 Yıl Vadeli konut kredisi ile aynı eve ödenecek para 397.000 TL.'ye karşılık geliyor. Karşılaştırma sonuçlarına göre sonuçlar tüketici, konut kredisi kullanarak daha 10. yılda kiradan karlı bir konumda oluyor.


Kredi Pazarı


Geri Dön