20 / 04 / 2024

Kira zam oranları Mart 2015!

Kira zam oranları Mart 2015!

Taşınmaz kiralamalarında taraflar arasında belli bir süre için kira sözleşmesi imzalanıyor. İmzalanan bu sözleşmenin kira dönemi sonunda yenilenmesi halinde kira bedelinde zam yapılıyor. İşte kira zam oranları Mart 2015...



Kira zam oranları Mart 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında belli bir süre için kira sözleşmesi imzalanıyor. İmzalanan bu sözleşmenin kira dönemi sonunda yenilenmesi halinde kira bedelinde zam yapılıyor.


Ancak mesken ve işyerinde kira bedeli farklı şekilde hesaplanıyor. İşyerinde kiracıya istenilen oranda zam yapılırken; meskenlerde kiracıya üretici fiyat endeksi oranlarında zam yapılıyor.


Ancak üretici fiyat endeksi oranlarından hangisinin kullanılması gerektiği Kanunda açıklanmıyor. Buna karşın, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından konuya açıklık getirildi ve bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranının kullanılması gerektiği belirtildi.


Kira zam oranları Mart 2015 hesabı..

3 Mart 2015 tarihinde açıklanan sonuçlara göre, Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %1,20 arttı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %1,20 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %1,53 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %3,10 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %8,79 artış gösterdi.


Buna göre Mart ayında kiraya en fazla %3,10 oranında zam yapılacak.


Üretici fiyat endeksi Şubat 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön