29 / 03 / 2024

Kıraç Vakfı'nın kültür sarayı projesi 2010'da bitecek!

Kıraç Vakfı'nın kültür sarayı projesi 2010'da bitecek!

İnan Kıraç, sürekli ertelenen Suna ve İnan Kıraç Vakfı'nın Tepebaşı'ndaki kültür merkezini 2010'da bitireceklerini söyledi



İstanbul'da Tepebaşı uzun süredir İnan Kıraç'ın hayallerini süsleyen bir Kültür Merkezi'ni bekliyor. Suna ve İnan Kıraç Vakfı'nın dünya çapında bir kültür merkezi kurmak için adımını attığı proje hakkında SABAH'ın sorularını yanıtladı. Kıraç Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, 2010 İstanbul Kültür Başkenti'ni kutlayacak olan İstanbul'da bu tür projeye imza atmak istediklerini söyledi. İnan Kıraç, "Projede pürüzler vardı ama 2010'da tamamlanmasını bekliyoruz. TRT'nin binası ve önündeki arsa üzerine bir kültür merkezi konması planda var. Bir kültür sarayı olacak. Frank O. Gehry'nin hazırladığı 1.850 kişilik bir proje var" dedi. Pürüzlerin ortadan kaldırılmasının ardından kompleksin kendi kendine yetebilir bir yapıya kavuşturulması için Vakfı'nın büyüklüğünü 1 milyar dolara çıkarmak istediklerini söyleyen İnan Kıraç, böylece yıllık geliri 50 milyon dolara ulaştırmak istediklerini belirtti. Hedef kompleksin kendi kendine yeten bir yapıya bürünmesini sağlamak. 

TAKSİ YARIŞMASINDA ŞANSLIYIZ

Karsan'ın geçtiğimiz yıllarda ABD'de satılmak üzere tasarlanmış taksi modeli konusunda girişimleri olmuştu. Taksi projesinde gelecek ay yarışmaya girileceğini söyleyen Kıraç, "Bizim şansımız daha yüksek. Çok fazla üretim olmadığı için büyük firmalardan avantajlıyız" dedi.
Sabah

Geri Dön